Vi har mange årsaker til å velge som vi gjør. Det er mange gode grunner for å velge bilen, og det er mange gode grunner for å velge å gå eller sykle. Noen ganger fokuserer vi på ulempene med transportvalget – uten å ha testet ut. Kan det tenkes at «unnskyldningene» våre ikke er reelle?

I samme spørreundersøkelse anslår én av tre at de har mindre enn 10 minutt å sykle til jobb. Over halvparten (54 %) har mindre enn 20 minutt, mens 68 % mener de kan sykle til jobb på under en halvtime. Hvor lang tid trenger du på å sykle til jobb?

To fluer i én smekk

Kanskje du trenger litt lengre tid på å sykle enn å kjøre bil. Men kanskje du allikevel sparer tid? Når du kommer hjem fra jobb, har du fått en god dose fysisk aktivitet. Hjernen har fått bearbeidet arbeidsdagen, du har fått frisk luft og kroppen har fått etterlengtet bevegelse.  Halvparten som svarte på Sykkelundersøkelsen oppgir helse/trening/komme i form som viktigste årsak til at de sykler til jobb. Nitten prosent sier de sykler fordi det er effektivt og enkelt.

Lar du bilen stå, og sykler til jobb istedenfor, har du allerede unnagjort en god dose fysisk aktivitet. Om du har brukt noen minutt mer til/fra jobb, har du ettermiddagen og kvelden fri til familie, venner, hobbyer etc. – og slipper å tenke på den trimmen vi alle har så godt av.

Trenger du motivasjon?

Undersøk og test selv hvor lang tid du trenger på å sykle. Kanskje det er kortere og enklere enn du tror? Etter hvert blir det en vanesak, og selv regn og vind blir en mindre hindring. Som en hjelp i starten, kan du bli med på den årlige kampanjen Sykle til jobben. Denne kampanjen er gratis for alle som bor eller jobber i Eigersund kommune. Meld deg på, engasjer kolleger, nabo, familie, venner, og få motivasjon sammen.

På grunn av unntakstilstand som følge av korona-tiltak er Sykle til jobben utsatt, men en forkampanje (Hjemmegym) kjører nå, og det er bare å hive seg med. Flotte premier som trekkes blant deltakerne!

Relaterte lenker

Sykle til jobben