Sammen med NSB og Deichman bibliotek reiser Kronprinsessen rundt i Norge med et tog fylt med litteratur – Litteraturtoget. Den lille bokfestivalen på skinner har seks stopp underveis og kommer til Egersund 7. juni.

Hvor er det mulig å se Kronprinsessen?

Like før 12:00 vil det vente en bil utenfor Grand hotell hvor Kronprinsesse Mette-Marit sammen med ordfører Odd Stangeland vil bli hentet og transportert bort til AMFI Eikunda og biblioteket.

Fra 12:00 til 13:00 blir det forfattertreff på biblioteket hvor Kronprinsessen vil samtale sammen med forfatter Monica Isakstuen, som mottok Brageprisen i 2016. Billetter til dette arrangementet fås på biblioteket i forkant. Begrenset antall plasser. Oppmøte senest 11:30. Mer info.

Kronprinsesse Mette-Marit  vil også ankomme jernbanestasjonen på Eie og Litteraturtoget som står her like etter 13:00. Her blir det videre underholdning, åpent tog og sang.

Litteraturtoget

Sammen med NSB og Deichman bibliotek reiser Kronprinsessen rundt i Norge med et tog fylt med litteratur – Litteraturtoget. Den lille bokfestivalen på skinner har seks stopp underveis. Toget står på Egersund stasjon og vil være åpent mellom 12:00 og 14:00. Kronprinsessen kommer til jernbanestasjonen etter arrangementet på biblioteket like etter 13:00.

Kronprinsessen har lenge engasjert seg for å få flere til å lese bøker og bruke bibliotekene våre. Som hun selv har sagt en rekke ganger - det finnes en bok for alle! Dette gjelder også ombord på årets litteraturtog. De dyktige bibliotekarene fra Deichman bibliotek har fylt togets egen bibliotekvogn med gode bøker av både kjente og ukjente forfattere.

Bibliotekvogna er åpen på hver stasjon, og publikum er hjertelig velkommen ombord. Der har en muligheten til å bla i bøkene som er med - oppdage nye bøker - eller kanskje blir det et gjensyn med en gammel favoritt? Kronprinsessen har i alle fall en egen bokhylle på toget med sine egne favoritter. De kan også publikum bli kjent med over en kaffe fra togets kafévogn.