Fagforbundet har i første rekke tatt ut funksjoner sin medlemmer som er merkantilt ansatte på skolene, utefunksjoner i miljøavdelingen samt en del ansatte i sentraladministrasjonen på rådhuset.

Et problematisk forhold er at internpostbudet er tatt ut i streik, noe som gjør at det ikke vil bli fordelt internpost og heller ikke vil være mulig for andre enn administrasjonen på rådhuset å sende utgående post. Et annet problematisk forhold er at arkivet vil få sterkt redusert kapasitet.

Kommunen har hatt et konstruktivt møte med Fagforbundet og der kommunens
dispensasjonssøknader ble behandlet og der de fleste søknadene ble innvilget. Kommunen har valgt å søke dispensasjon for enkelte funksjoner der en streik kan få utilsiktede følger og føre til fare for liv og helse, men kommunalsjef for personal Kristin B. Haugeland understreker at kommunen har lagt listen høyt for slike søknader.

Administrasjonen har sendt ut intern melding i organisasjonen der det blir understreket betydningen av at alle ansatte som ikke er i streik respekterer de spillereglene som gjelder for en streik, selv om det kan oppleves som vanskelig i enkelte situasjoner. Ved en strek er det klare føringer på hvem som kan utføre arbeidsoppgaver som normalt blir utført av personale som er tatt ut i streik, og det er kun ledelsen som har denne muligheten. Haugeland understreker viktigheten av at spillereglene følges slik at man ikke før unødvendige konflikter.

Kommunen vil gi oppdatert informasjon til brukere som blir rammet så langt det er mulig, og vil fortløpende oppdater våre nettsider.

Kommunen vil også gi informasjon via kommunens Facebookside www.facebook.com/eigersund og via Twitter @EigersundK #EKstreik12