Mobbe-appen er tatt godt i mot av ulike faginstanser som f.eks Barneombudet, UNICEF i Norge og Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG). FUG er et service- og informasjonsorgan for foreldrekontakter, FAUer og kommunale foreldreutvalg i Norge, og er oppnevnt av regjeringen.

Kommunen, både administrativt og politisk, har lenge hatt fokus på mobbing. Bla har kommunestyret bedt om årlig rapportering om antall mobbesaker som er registrert i skolene.
Kommunalsjef kultur og oppvekst Eivind Galtvik uttaler at kommunen ser på mobbe-appen som et godt og nyttig verktøy for både foreldre og elever.

Mobbe-appen er lagd av Stavanger Aftenblad og er gratis i å laste ned og bruke. På sine nettsider gir Aftenbladet følgende informasjon om app’en:

”GODE OG PRAKTISKE RÅD: "Stopp mobbing" i skolen er en app med praktiske råd og informasjon til barn og ungdom som blir mobbet, samt til foreldre og foresatte med barn som mobbes. Råd gis også til barn som mobber og deres foreldre.

MASSE INFORMASJON: Appen beskriver hva mobbing er, hva norsk lov sier om mobbing, og inneholder råd om nettvett og mobbing på nettet, samt lenker til mer informasjon og hjelpetelefoner. Den viser hvordan du kan klage på mobbing, og tilbyr utfylte klager til skoler og fylkesmenn tilsendt på e-post.

LAGET AV AFTENBLADET: Appen er utviklet av Stavanger Aftenblad. Schibsted Tech Polska har gitt teknisk bistand.

RÅD FRA EKSPERTER: Følgende har gitt viktige faglige innspill: Morten Hendis i Barneombudet, Gaute Auestad ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforsking, Kaja Hegg i Redd Barna, Hallgeir Bø ved Fylkesmannen i Rogaland, Hege Andersen i Medietilsynet, Nina Bøhnsdalen i Kommunalt foreldreutvalg i Stavanger, rådgiver Gaute Bjørnsen i GBReflektor og Marit Bjørkevoll i foreldreforeningen Mobbing i skolen.

OG FRA BARN OG UNGDOM: Appen er også kvalitetssikret gjennom høringer med elever i Rogaland.

Laste ned appen?

Trykk på App Store eller Google Play på din mobiltelefon eller lesebrett.

Søk etter ordet "mobbing". "Stopp mobbing i skolen"-appen kommer da opp.

Last ned, og du er innehaver av Norges første app med råd mot mobbing i skolen.

Fortell om appen og spre den til så mange du kjenner!

NB: Appen er gratis.”