Korslaget ble satt opp som en konkurranse med et kor fra Bjerkreim og Eigersund og et kor fra Sokndal og Lund. Jørn Hoel og Hanne Krogh ledet så hvert sitt kor på scenen. NorDan halen på Moi var fullsatt til siste stolsete og det rapporteres om god stemning både på scenen og i salen.

I Sokndal ble det satt opp egen festivalrevy med en blanding av amatører og mer profesjonelle aktører på scenen og i kulissene. Også her ble dagen avsluttet med trampeklapp.

I Bjerkreim gikk det i dans av forskjellig slag, alt fra tango til hop-hop hvor kjente dansere var leid inn for kurs og opplæring. Selve festivalen ble avsluttet i Eigersund, oppe på Dalane Videregående skole, hvor tre lokale band fikk masterclass og tips fra erfarne band og personer. Samtlige band fikk spille foran et jublende publikum. Siste punktum satte bandet Kvelertak samme sted.

Dalane Kulturfestival har vist seg å bli en festival både for de som opptrer og de som er publikum. Ved å dra lokale amatører med seg i alle arrangement har festivalen både fått en egen profil og sin egen misjon. Det å mikse amatører sammen med profesjonelle aktører innen alle kulturformene har også vise seg vellykket.

Nå gjenstår kun litt ryddearbeid før en kan ta fatt på evalueringen og forhåpentligvis planleggingen av en ny festival i nær framtid.