Lagårdshallen AS blir den formelle eier, og ordfører Odd Stangeland sier at det nå føles godt å endelig komme igang med realisering og kunne fokusere på alt det gode dette prosjektet vil føre med seg.

Bruk

På dagtid vil hallen bli benyttet av Lagård ungdomsskole og Dalane videregående skole. Kveldstid vil den være ledig for lokale lag og foreninger som ønsker trening innendørs. I dag trenes det i Egersundshallen og i skolenes gymsaler på kveldstid, men kapasiteten hær har ikke vært god nok. Med en ny stor hall på Lagård vil dette bli et løft for kommunens lag. Det er kulturavdelingen som fordeler treningstimene.

Allsidighet

Fotballdelen av hallen vil være på 40 x 60 meter pluss sikkerhetssone og vil ha kunstgras. Den store aktivitetssalen blir på 250 kvadratmeter som kan serve alle de idrettene som ønsker innendørstrening. Videre ligger det i planene at det skal være et styrkerom på 150 m2 og tre sprintbaner på 60 meter. Det blir også et sosialt rom på 100 kvadrat og på de siste tegningene har en fått lagt inn et ekstra klasserom.

Lagårdshallen AS har søkt om spillemidler til følgende for hallen.

  • Flerbrukshall med aktivitetsflate 25 x 45 m
  • Styrketreningsrom, 150 m2
  • Fotballhall med spilleflate 40 x 60 m pluss sikkerhetssone
  • Sosialt rom på 100 m2
  • Aktivitetssal, 250 m2
  • Delanlegg for friidrett innendørs. Type: sprintbane 60m, 3 baner med banebredde 1,22 m.

3D-Lagårdshallen.png

Finansiering

Det er søkt om nesten 18 millioner kroner i spillemidler til hallen. Spillemidler skal bidra til en infrastruktur som gir mulighet til å drive både egenorganisert aktivitet og aktivitet i regi av idretten. Eigersund kommune har allerede forhåndsgodkjent spillemiddelsøknadene, men det er Rogaland fylkeskommune som til slutt bevilger pengene. Foruten dette er det satt opp en egenandel for Lagårdshallen AS.

Relaterte dokumenter