Forslaget planlegges presentert av rådmannen for formannskapet på møte den

Forslaget er blant annet utarbeidet ut fra tilsvarende forslag for utleiepraksis for idrettshaller og svømmehaller som skal behandles i formannskapet den 16.05.2012. I tillegg er kommunens etiske retningslinjer vektlagt.

Forslaget vil ikke få noen virkning for kommunale lag og foreninger. Praksis vil her bli som tidligere. Kommersielle aktører, utenbys foreninger etc, og privatpersoner vil måtte betale leie for bruk av kommunale lokaler.

Praksis i dag har vært veldig ulik i forskjellige kommunale lokaler med hensyn til privat utleie. Praksis noen plasser har vært at for eksempel senterets eller skolens ansatte får låne lokaler gratis til ulike private anledninger. Med bakgrunn i blant annet de etiske retningslinjene, endres praksis her slik at denne type utlån / utleie opphører i samtlige lokaler. Det åpnes imidlertid for at kommunale lokaler kan leies ut til konfirmasjoner. Her er satt en leiepris, samt at utvalget mener det skal være lik mulighet til å leie lokale for alle kommunens innbyggere. Det foreslås en ordning med søknadsfrist og tildeling av lokale til konfirmasjon basert på loddtrekning der hvor flere ønsker samme lokalet den samme dagen.

Formålet er å få klare retningslinjer og lik utleiepraksis i samtlige kommunale lokaler som egner seg for utleie. Merknader til høringen bes sendt til Eigersund kommune, Seksjon bygg og eiendom, Postboks 480, 4379 Egersund – innen fristen som er satt til den 25.05.2012.

Relaterte dokumenter