Lippestad er advokat i Oslo og er mest kjent som forsvareren til Anders Behring Breivik etter Terrorangrepet 2011 og som forsvarer for Ole Nicolai Kvisler som i 2002 ble dømt til 17 års fengsel for det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen. Lippestad innledet med å si at uten presse tilstede i salen ville dette bli et mer personlig foredrag en de han vanligvis holdt.                     

Geir-Lippestad-1.jpgMed erfaringer fra sin egen nære familie kom han med eksempler på hvordan møtet mellom pasient, pårørende og kommune kan bli og hvordan det ikke bør gjøres. Kommunikasjonen bør være personlig og ikke teknisk noe flere sykepleiere og barnehageansatte i salen kunne nikke seg enig i.

Foruten å være advokat var han tidligere varamedlem i Pasientskadenemnda og generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund. Lippestad er videre styreleder i Universell Utforming. Han mener at menneskeverdet er en konstant størrelse og var selv sterkt imot selektiv abortering av blant annet barn med Downs syndrom. Igjen med eksempler fra sin egen familie tok han tak i dette temaet og dro det videre til også å inkludere romfolk, innvandrere og andre.

oversikt-kommunalledere.jpg

Før foredraget ble våre kommunalledere presentert på scenen av rådmannen. Disse er fra venstre Kommunalsjef helse og omsorg Nina Bolme Steinsholt, Kommunalsjef kultur og oppvekst Eivind Galtvik, Kommunalsjef for personal Kristin Bø Haugeland, Rådmann Ketil Helgevold, Kommunalsjef for økonomi Tore Ludvig Oliversen, Kommunalsjef tekniske tjenester Anne-Grethe Woie og helt til høyre Plansjef Dag Kjetil Tonheim. Siste medlem av ledergruppen informasjonssjef Leif E Broch var forhindret i å møte pga sykdom.

Alt i alt satt en igjen med et innsiktsfullt og reflektert foredrag av Geir Lippestad med sterke fortellinger om menneskerettigheter, verdier, rettssikkerhet. De to foredragene, 12:00 og 17:00, foregikk på Egersund arena i Evangeliehuset.