Hva: Løypevaktkurs på en helaften om sykkel
Hvor: Dalane Videregående skole
Når: Torsdag 1. mars, 18:00 - 21:00
Arrangører: Dalane sykleklubb, Nordsjørittet, Tour des Fjords og Sykkelbyen Egersund

Fra og med 1. januar 2018 gjelder reglene om krav til opplæring av vakter på sykkelritt fullt ut. Dette kommer av endringer i Forskrift om sykkelritt på veg. Sykkelritt kan nå bare benytte private vakter med bestått opplæring.

Tre kategorier vakter                     

  • Løypevakter: Vakter som viser vei eller yter service, men som ikke regulerer trafikk
  • Stasjonære vakter: Vakter som står på et fast sted og som kan regulere trafikk
  • Mobile vakter: Vakter som flytter seg fra sted til sted på motorsykkel og som kan regulere trafikk bare når de står i ro

For alle tre kategoriene gjelder det egne krav til opplæring og kompetanse.

Løypevaktkurs

Løypevaktkurset er det minst omfattende av de tre vaktkursene. Det er et gratiskurs på to timer. Du kan lese mer om innholdet i kurset her.

Hans Olav Østebrød i Sykkelbyen Egersund starter sykkelkvelden med å fortelle om hva som er planlagt fremover i sykkelbyprosjektet. Sykkelbyprosjektet er et samarbeid mellom Eigersund kommune, Rogaland fylkeskommune og Statens vegvesen.

Nordsjørittet

Siri Ommedal skal deretter fortelle om Nordsjørittets planer. Nordsjørittet har i mange år hatt startstreken i Egersund, og har fått tusenvis ut på sykkel. Dette er et av de tre store sykkelrittene i Norge, og de har nå mange ulike tilbud til de som har lyst på gode naturopplevelser fra sykkelsetet.

Tour des Fjords

Roy Hegreberg i Tour des Fjords informerer oss om dagen verdenseliten kommer til Egersund, 24. mai. Han skal fortelle mer om selve rittet og om opplegget for denne maidagen. Kanskje kommer det også noen nye avsløringer om årets ritt?

Påmelding

Meld deg på til sykkelkveld og løypevaktkurs på Nordsjørittets nettsider.