1-årsdagen for terrorhandlingene i Oslo og på Utøya ble i dag markert i Egersund gjennom et samarbeid mellom Eigersund Arbeiderparti, Den Norske Kirke og Eigersund kommune.

Kl. 1100 var det gudstjeneste i Egersund kirke ved prost for Dalane Kåre Erling Mjøhus og der også leder av kommunens kriseteam minnet det som skjedde for et år siden.

Etter gudstjenestene la ordføreren, Eigersund Arbeiderparti og fremmøtte ned roser og blomster ved Losen.

Markeringen ble avsluttet med en felles samling i Arbeidernes Hus.

Det er anledning for som måtte ønske det å legge ned blomster ved Losen for å markere de tragiske hendelsene som skjedde for et år siden.

Kommunen har i samråd med Arbeiderpartiet og støttegruppen takket ja til å motta et minnesmerket som er en gave fra en anonym giver og som ble tilbudt til alle de 56 kommunene som ble rammet av tragedien. Minnesmerket er en over to meter høy skulptur i granitt. Billedhogger Nico Widerberg har utforme skulpturene. Det er inngraveres en tekst av Lars Saabye Christensen på den ene siden og dato for hendelsen på motsatt side. To figurer av en mann og en kvinne skal hogges ut tvers gjennom skulpturen. Minnesmerket skal avdukes ved utløpet på Lundeåne i en seremoni i september.

Ordføreren vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt med oppfølgingen av 22.7.2011.