Tankevirus er et helt nytt mestringskurs som vant Helseprisen 2016. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.

Hvem passer kurset for?

Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg fra ”normale folk”, men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad.

Dette kurset er derfor for alle – fra deg som sliter med angst eller depresjon til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Målet med kurset

  1. Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre 
oss syke.
  2. Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv. 
  3. Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.

  4. Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

Kurs våren 2021

Sted: Kafeen i Damsgårdsgate 11
Tid: 09:30 - 11:00

Kurs 1: 12. januar, 19. januar, 26. januar
Kurs 3: 9. mars, 16. mars, 23. mars
Kurs 4: 13. april, 20. april, 27. april
Kurs 5: 11. mai, 18. mai, 25. mai
Kurs 6: 8. juni, 15. juni, 22. juni

Påmelding til Anne Svalestad på e-post eller telefon 489 99 458.

Ved påmelding ønsker jeg å vite hvilket av kursene du ønsker å delta på, samt telefonnummer og mailadresse dersom du har det. Jeg ønsker minst 6 bekreftede påmeldte for å gå i gang med kurs

Vi må ta hensyn til covid-19 ved all kursvirksomhet. Hold 1 meters avstand, sprit hendene når du kommer og når du går, ikke møt opp dersom du har luftveissymptomer. Ta med egen drikke. 18 års aldersgrense.