Bjorg Lambrecht vant sitt første profesjonelle sykkelritt i Egersund. Han var den første til å krysse målstreken på Husabø 24. mai 2018 under Tour des Fjords. En metallstjerne er frest ned i grunnen utenfor Grand hotell, som ligger innenfor den avgjørende siste kilometeren før mål.

Det ble en flott markering med sang av Mandssangerne, appeller ved Roy Hegreberg fra Tour of Norway og Leif Erik Egaas som varaordfører og styreleder for Sykkelbyen Egersund. Bjorg Lambrecht sin lagkamerat i Lotto Soudal, Carl Fredrik Hagen, hadde også noen ord som ble lest opp av initiativtaker til minnesmerket, Jone Ellingsen.  Carl Fredrik Hagen hadde ikke anledning til å komme, men sykkelkollegene Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Susanne Andersen la dagens treningstur innom Egersund for å være med på minnestunden.

Tour of Norway har vært i kontakt med Bjorg Lambrecht sin familie, som synes dette var en god idé og en fin gest. Bjorgs far, Kurt Lambrecht, sa at «med denne stjernen vil Bjorg for alltid skinne over Egersund».

Stjerna er laget av Aker solutions og lagt ned i asfalten av Eigersund kommune. Sykkelbyen Egersund sier takk til initiativtakere og bidragsytere.