NM i havfiske

Selve NM-arrangementet vil foregå fra Fonn fiskemottak sitt område nær Egersund sentrum. Det arbeides med å finne en løsning hvor deltakere som bor i byen, blir fraktet over sundet med båt til et fastsatt tidspunkt begge dager.

NM 2022 vil ha utror 09:00 fredag 2. september og 08:00 lørdagen etter. Båtene forventes inn mellom klokke tre og fire. Veiing av dagens fangst vil foregå hos Fonn, og vinnerne vil bli behørig premiert på gallatilstelning lørdag kveld.

Det fiskes i fire klasser for junior, damer, herrer og senior. I tillegg premieres beste klubblag av 4 personer.

Det forventes ca. 70 deltagere.

Fisket vil foregå på kjente plasser vest av Egersund, og forventet fangst vil være en blanding av sei, torsk, hyse, lyr, lange og brosme.

Nord Jæren havfiskeklubb

Nord Jæren havfiskeklubb er en av Norges mest aktive havfiskeklubber. Klubben ble etablert i 1976 og har i de senere år hatt en medlemsmasse på mellom 50 og 70 medlemmer. Klubben er medlem i Norges Havfiskeforbund.

Klubbens hovedaktivitet er å avvikle klubbturer for medlemmene, men står også som arrangør av de tradisjonsrike fiskefestivalene Egerøynappet og Jærfestivalen. Dette er årlige fiskefestivaler som inngår i Norgescupen til Norges havfiskeforbund med utror fra Egersund.

Relaterte lenker