Kommunen er glad for at Hellvik barnehage nå kan få nybygg (byggetrinn 1) innenfor budsjettrammen som kommunestyret satte i desember 2022, som er inntil kr. 16 mill. eks. mva. for byggetrinn 1.
Dersom budsjettrammen ikke hadde blitt overholdt, hadde alternativene vært å avlyse anbudet, eller måtte gå tilbake til kommunestyret og be om mer penger til prosjektet. Det ville være utfordrende ut ifra kommunens økonomiske situasjon, noe budsjettbehandlingen så langt tydelig viser.

Kommunen er spesielt fornøyd med at det var flere lokale tilbydere og ikke minst at valget til slutt sto mellom to bedrifter som begge har særlig tilknytning til Hellvik.

Det var 5 bedrifter som leverte tilbud:

  • Hellvik Hus Sørvest as
  • Bilstad Bygg as
  • Norgeshus Egersund as
  • Espeland as
  • Norrøn Bolig as

Videre gang i saken

I tråd med forskriften for offentlig anskaffelse, er det nå en karensperiode. Denne er til 18.12.2023, og først da kan kommunen og Norrøn Bolig AS tidligst signere kontrakten for nybygget i barnehagen.

Bakgrunnsinformasjon

Hellvik barnehage holder til i Tueveien, sentralt plassert i nærmiljøet på Hellvik. Barnehagebygget består av en del fra 2005, og en del fra 2012. Det er behov for å øke kapasiteten i barnehagen og kommunestyret vedtok derfor en utvidelse av barnehagen, samt å vurdere tilhørende uteområder.

Konkurransen som ble utlyst 31. mai 2023, var slik at det ble bedt om tilbud på et første byggetrinn der det skulle prosjekteres og bygges en ny bygning inneholdende to nye barnehageavdelinger med plass til 28 barn.

Det skulle også prosjekteres et utvidet utomhusanlegg som tilfredsstiller aktuelle krav og som er dimensjonert for til sammen 107 barn.

Samtidig ble det bedt om tilbud på en opsjon (opsjon 1) for å opparbeide nødvendige uteområder og teknisk infrastruktur (inkludert parkeringsarealer) innenfor barnehagetomten for at byggetrinn 1 skal kunne tas i bruk.

Kommunen ba også om tilbud på en ytterligere opsjon (opsjon 2) på bygging av en ny tredje avdeling (byggetrinn 2). Dette som en utvidelse av bygget som tilbys oppført som byggetrinn 1 og inkluderer også areal for ansatte/personale inkl. noe ekstra areal for ansatte/personale i eksisterende barnehage. Opsjon inkluderer også opparbeidelse av resterende uteområder.  

Konkurransen har en budsjettmessig dekning for byggetrinn 1 på en beregnet anskaffelsessum på inntil kr. 16 mill. eks. mva. Det ble lagt inn en forutsetning i anbudet om at dersom kostnad til byggetrinn 1 skulle vise seg å bli høyere enn dette, ville byggetrinn 1 ikke kunne realiseres uten tilleggsbevilling og det ville være sannsynlig at konkurransen kunne bli avlyst.

Det var også en forutsetning i tilbudskonkurransen om at de opsjonene som det ble bedt om tilbud på, ikke kan realiseres, verken helt eller delvis, uten eventuell tilleggsbevilling fra kommunestyret.

Tilbudskonkurransen, med begge byggetrinn, alle byggeopsjoner, ble av kommunen anslått til å ha en samlet kostnadsramme kr. 45 mill. eks. mva..