Lørdag 10. mai blir det konsert med Kringkastingsorkesteret i byteltet sammen med lokale artister fra Dalane. Ole Iversen fra Egersund vil her opptre med det 54 musiker store orkesteret. Det samme vil bandet War of low frequency fra Sokndal og Ingjerd Østrem Omland fra Lund.

Uka i forveien vil bli brukt til TV-innspilling av gode historier og flotte steder i Dalane. NRK vil dokumentere den lokale dugnadsånden og arbeidet som ligger bak en slik konsert. Tre kamerateam vil dra land og strand i de fire Dalanekommunene for å filme og eget helikopter er bestilt.

Resultatet vil bli et program vist i beste sendetid en lørdagskveld til høsten. NRK sier at dette er en av hovedsatsingene i år og det rundt 70 minutter lange programmet vil inneholde ca 35 minutter fra konserten og 35 minutter fra Eigersund og Dalane.

Leo Ajki, kjent for blant annet TV-serien "Typen til", blir programleder.

Som en start på konserten har Ragnar Bjerkreim skrevet en egen Dalane-fanfare som vil bli spilt av rundt hundre lokale korpsmusikanter sammen med Kringkastingsorkesteret. De fire ordførerne i Dalane har også meldt sin ankomst.