Besøkende kan finne ulike bøker om kvinneliv og deres samfunnsengasjement fram til i dag så vel som bøker om makt, ytringsfrihet og demokrati før og nå.

Spesielt anbefaler vi "Formødrenes stemmer : kvinneliv rundt stemmeretten" av Audgunn Oltedal og Arnhild Skre som tar for seg 10 portretter  av kvinner som levde og opplevde tiden før og etter at de fikk full stemmerett. Verdt en titt er også "Kritiske hendelser – nye stemmer" av Mette Andersson med flere som undersøker ulike typer politisk engasjement blant unge med minoritetsbakgrunn og stiller spørsmål om hvordan det utfordrer norsk demokrati i dag og i fremtiden.

Utstillinger på nett

Portretter.no

Med temaer og titler som uhørte stemmer, jeg har slåss, kvinner i ROSA og pionérerfaringer. Portretter.no

Kvinner i arbeid - Visuelle kilder til sosialhistorien

Statistikken sier at kvinnene hadde en lav yrkesaktivitet fra mellomkrigstiden til 1960-årene. Fotografisk arbeidslivsdokumentasjon viser derimot at kvinnene var svært synlig tilstede i store deler av arbeidslivet. Vi håper at denne portalen om kvinner i arbeidslivet kan bidra til å visuelt fylle ut tomrommet i statistikken og vise kvinnenes innsats i handel, industri og andre yrker. Pionererfaringer.