Oppdatert informasjon fra Fylkesmannne i Rogalans lørdag 13:50:

Økt overvåkning avsluttes. Det ventes fortsatt et kraftig lavtrykk inn mot Skagerrak søndag, med periodevis storm på kysten av Agder og Rogaland, men det forventes ikke ekstremvær.

Les mer på Yr.no

****

Fylkesmannen i Rogaland har videreformidlet en melding fra Meteorologisk institutt om økt overvåking av værsituasjonen. Dette er ikke en øvelsemelding.

Områder under overvåkning:
Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland

Søndag morgen ventes et kraftig lavtrykk sørfra inn i Nordsjøen. Lavtrykkets bane fram til mandag morgen fortsatt ikke helt sikker, men et flertall av prognosene tyder på at det vil bevege seg nordøstover inn i Skagerrak. Det er fortsatt en mulighet for at lavtrykket kan bli enda kraftigere enn prognosene til nå har antydet.

I forbindelse med lavtrykket ventes kraftig vind fra østlig eller sørøstlig retning. Utsatte steder i fjellet, samt i Agder og Rogaland, kan middelvinden komme opp i storm styrke, med sterke vindkast - 25-35 m/s.
Det ventes mye nedbør i forbindelse med lavtrykket. Prognosene nå antyder et maksimum øst i Agder, hvor det anslagsvis kan komme opp mot 50 mm i døgnet fra søndag morgen til mandag morgen, og 25-40 mm i omkringliggende områder. Med den lavtrykksbanen som er beskrevet, ventes nedbøren å komme i form av sludd eller snø i indre og høyereliggende områder.

Kombinasjonen kraftig vind/vindkast, og mulighet for betydelige mengder tung snø, gjør at vi har øket overvåkningen for de nevnte fylker.

Beskrivelse av værsituasjonen:

NB! Dette stormsenteret er nå under ØKT overvåkning og publikum må sjekke TV/radio/internet for oppfølgende meldinger om stormsenteret.Ovenfor angitte områder og værforhold må foreløpig vurderes som anslag på potensial, IKKE et detaljert ekstremvarsel.

Dersom data tilsier at denne situasjonen bør nedgraderes, vil det bli meldt at økt overvåkning avsluttes.Dersom data tilsier at denne situasjonen bør oppgraderes, vil det bli sendt ut ekstremvarsel i henhold til gjeldende kriterier.

For mer informasjon om ekstremvær se nettsidene til Meteorologisk institutt om dette.

Se også artikkel på Yr.no om varslet.

Følg også med på myndighetenes offisielle nettsted for kriseinformasjon www.kriseinfo.no

 

*****

Da kommunen skal delta i en planlagt øvelse på førstkommende mandag-tirsdag presiseres det at DETTE ER IKKE EN ØVELSEMELDING.