Det var 45 store om små i alderen 8 til over 80 år som i et flott vårvær stilte opp for å gå turen. Guide var Pål Thjøme, daglig leder i Magma Geopark.
Turen startet med åpning av Geolokaliteten og det nye skiltet ved p-plass på Ege. Deretter guidet Pål Thjøme oss gjennom geo-stoppene ut til utsiktspunktet for St.Olavsormen.

”Ormen” danner en gresskledd ås som bukter seg over sletten. Åsryggen er opp til 10 meter høy og kan følges ca 2 km.

Et gammelt sagn forteller om kampen mellom den kristne kongen Olav den hellige og Midgardsormen som prøvde å komme seg fra fjorden og opp til et vann innenfor. Olav den hellige seiret, og i dag ligger ‘ormen’ som et synlig tegn på denne hendelsen. Olav Haraldsson, som i ettertiden ble kalt Olav den hellige, var  ere ganger i Eigersunds traktene i 1020-årene.

En annen forklaring er at for ca 10.000 år siden var dette området dekket av en smeltende isbre, og hvor ormen nå står lå foten av denne meget tykke breen. Isen her beveget seg fra nordøst mot sydvest. Mellom isbreen og berggrunnen rant store elver av smeltevann i istuneller. Sand, grus og stein etterlatt av smeltevannet dannet ‘ormen’.