Det første som slår en når en går inn døra fra skolegården er de klare fargene, hvor hver sone har fått sin egen farge. Grønt for mat og helse, gult for formingsfag og så videre. Dette kan ses på veggene, vinduskarmer og symboler på dørene. Videre er veggene i gangene kledd med bjørkepanel, noe som gir en mer lun stemning i forhold til vanlige hvite korridorvegger. Disse veggene reduserer også støy i rommet, men beholder lyset.

Huset er bygget med tanke på de som har nedsatt funksjon, og på skolekjøkkenet har en for eksempel lett tilgjengelig arbeidsbord og vask som kan heves og senkes.

 Summen av alt dette vil gi et praktisk bygg som vil skape skoleglede for både elever og ansatte.

Elektroniske tavler

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0066.JPGGrønne tavler med skolekritt og fuktig svamp er noe som for lengst er historie. Klasserommene er utstyrt med elektroniske tavler hvor en kan skrive i farger enten med penn eller med fingeren. Tekst og tegninger på tavla kan så lagres for å tas opp i neste time eller for å bli sendt til elevene. Tavleinnholdet kan også skrives ut på papir.

Med ett enkelt tastetrykk kan tavla videre forvandles til projektor og en kan vise bilder og video fra PC, telefon eller nettbrett.

Passivhus

P-bygget er bygget som et passivhus. Det betyr at det har et vesentlig lavere energibehov enn dagens standard. Videre er det tatt hensyn til både støy og lysforhold i bygget. Vegger, tak og gulv tar bort noe av støyen og hele bygget har store vinduer som slipper inn lys.

Beredskap

Ved kriser og når Eigersund kommune er i beredskap er det meningen at det nye P-bygget skal brukes. Et eget rom er gjort klar til dette med god tilgang til strøm og projektorer til å vise kart, planer og annet. Flere møterom er i nærheten. Ved beredskap vil nøkkelkortene til de som jobber med dette bli aktivert.

Annen bruk

Videre er det gjort plass til kontor for vaktmestre som arbeider på skolen og i kommunale bygg i nærheten. Her er tavler og annen informasjon satt inn på selve kontoret for en gi en god oversikt. Videre vil en kunne treffe helsesøster her i trivelige lokaler. Hele bygget har skjerming som kan rulles ned på utsiden for både sol og innsyn.

Deler av bygget vil også kunne bli brukt til aktiviteter på kveldstid.

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0052.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0061.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0064.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0075.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0091.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0092.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0100.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0111.JPG

P-bygget-lagård-ungdomsskole-DSC_0125.JPG