• Sted: Oppmøte ved lokalene til Egersund padleklubb i Eiebukta (Jærveien 14). Vær og vind bestemmer sted.
  • Tidspunkt: 28.-29. mai. 09:00
  • Varighet: Kurset er 16 timer

Instruktør på kurset vil være Tommy van Pelt som er godkjent instruktør av Norges Padleforbund. Kurset gir deg våttkort som danner rammen for kursstigene og mulighetene for padleutdanning som finnes i Norges Padleforbund

Et grunnkurs er for de som vil lære mer om havpadling. Det passer for de som aldri har prøvd en kajakk, og de som har padla mye, men aldri helt lært seg teknikker og redningsteknikker skikkelig. Dersom du har lyst å gå kursstigen til Norges padleforbund så må du begynne med grunnkurset. Alle vil ha mye igjen etter et slikt kurs. En dyktig instruktør sørger for at du som er helt ny opplever kurset som trygt og sikkert samstundes som de som har padlet en del før garantert lærer noe nytt.

På kurset vil deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

Dette er ikke et kurs i å padle langt eller fort. Kurset blir lagt opp slik at alle skal følgje med og trives.

På kurset skal en bla. læra å velte, komme seg ut og hjelpe hverandre oppi igjen. Dette er kanskje noen som gruer seg til. Det er det ingen grunn til. Det er ingen problem å komme seg ut av en veltet kajakk og en har på seg vest som sørger for at en flyter godt.

Alle kan lære seg og padle på egen hånd, men ved å ta et slikt kurs unngår du å gjøre farlige tabber og du får mye større utbytte av å padle.

Mer informasjon finner du på Dalane friluftsråd sine nettsider.