Totalt har Eigersund kommune fått prosjektmidler på 300.000 kroner pr år.

Onsdag 23. januar var ordfører, varaordfører, rådmann, aktuelle kommunalsjefer, ledere innen helse, hovedtillitsvalgte/ verneombud og ansatte innen personal og økonomi samlet til et oppstartsseminar.

Svein Grytten kom fra Time kommune for å fortelle om de målsetninger, erfaringer, tiltak og suksessfaktorer de har hatt i et tilsvarende prosjekt. Time kommune er med i gruppe 1 i ”Saman om ein betre kommune” – Eigersund kommune er med i gruppe to.

Det var en svært lærerik dag hvor Time kommune ga råd og tips til oss. Det viktige budskapet var at når en skal starte arbeidet med å se på deltidsproblematikken er det viktig at alle parter er villig til å se på muligheter fremfor begrensinger. Svein Grytten gikk igjennom ulike tiltak som har vært til utprøving i Time kommune, og hvilke erfaringer de har gjort seg.

Prosjektmidlene til Eigersund kommune er brukt til å etablere en prosjektstilling i 50 % stilling. Stillingen har vært lyst ut internt i Eigersund kommune, og Tone Tunheim er tilsatt som prosjektleder. Prosjektleder skal sammen med ledere, tillitsvalgte, verneombud og ansatte se på aktuelle tiltak på den enkelte enhet.

Fagdagen 23. januar var starten på prosjektet, og i neste uke skal representanter fra Eigersund kommune delta på en nasjonal oppstartsdag. Det er etablert en prosjektgruppe bestående av prosjektleder, kommunalsjef personal, kommunalsjef helse/ omsorg og to ansattes representanter. Politikerne vil bli involvert og informert kontinuerlig gjennom prosjektet.

Eigersund kommune har over flere år hatt fokus på deltidsproblematikken, og årlige kartlegginger siden 2007 har gitt oss god oversikt over aktuelle problemstillinger. I prosjektperioden er målsetningen at en i større grad skal prøve ut ulike tiltak på enhetene for å redusere uønsket deltid.