Området er et betydningsfullt område for byen og for byens befolkning på grunn av sine siktakser og det åpne rommet mot byfjorden. Likevel er det som følge av politiske målsettinger og ønske åpnet for at det blir bygget et hotell her. Før det skjer må konsekvenser utredes og løsninger begrunnes ut fra at dette er et viktig åpent område. Det er dette arbeidet som nå i gangsettes.

Reguleringsplan for Gruset blir fremmet som privat reguleringsplan (detaljregulering) etter plan og bygningsloven §12-3. Bakgrunnen for planarbeidet er et privat initiativ fra Hospitality Development AS (HD) og NCC for å realisere et hotell på Gruset i sentrum av Egersund.

Planprogrammet er første ledd for å avklare planprosessen videre, og gjør rede for hotellplanene, mulige utfordringer / konflikter, og inneholder forslag til utredningsprogram som må gjennomføres i planprosessen.

Det er tiltakshavers intensjon å bygge et konferansehotell, som kan romme fasiliteter for konferanser og tilsvarende arrangementer, men også tjene som attraktivt hotell for innlosjering av andre gjester som turister og tilreisende). Mest mulig fleksibel bruk er ønskelig. Det planlegges et hotell med 150 rom, og tilhørende konferansesaler, restaurant med mer.

Relaterte dokumenter