Solveig Ege Tengesdal (KrF) er av Stortinget valgt som varamedlem til Norges Banks representantskap for tidsrommet 1.1.2012-31.12.2015.

Hun er oppnevnt som vararepresentant for Ingebrigt S. Sørfonn som har vært stortingsrepresentant for KrF og medlem av Stortingets finanskomite.

Den sentrale KrF-politikeren i Eigersund har tidligere vært både ordfører (1996) og varaordfører (2007-2011) i kommunen, og er nå gruppeleder for Kristelig Folkeparti i kommunestyret. Hun har i tillegg en del tunge styreverv, bla i styret for Lyse Energi. I forrige periode var hun bla leder av opplæringsutvalget i Rogaland fylkeskommune. Hun har arbeidserfaring innen ledelse og næringslivsvirksomhet.

Tengesdal har allerede vært på introduksjonsseminar i Norges Bank for nye faste medlemmer og varamedlemmer. Tema var introduksjon til Norges Bank og representantskapets rolle samt Sentralbankvirksomheten med fokus på pengepolitikk og finansiell stabilitet.

Noen av Representantskapets oppgaver:

  • fører tilsyn med bankens drift og at reglene for bankens virksomhet blir fulgt (herunder bankens operative forvaltning av Statens pensjonsfond utland)
  • fører tilsyn med at hovedstyret sørger for tilfredsstillende styring og kontroll med bankens administrasjon og virksomhet og har etablert hensiktsmessige rutiner for etterlevelse av lov, avtaler, vedtak og rammeverk for øvrig
  • fastsetter bankens årsregnskap og vedtar bankens budsjett.

Ordfører i Eigersund kommune Leif Erik Egaas (H) gratulere Tengesdal med det prestisjefylte vervet.

(Foto: Olav Eggebø Aanonsen)