De fleste skolene i Egersund tar elevene sine med til Sandnes sykkel- og aktivitetsgård når elevene begynner på 5. trinn. Anlegget benyttes til sykkelopplæring, hvor barn og voksne kan øve på trafikkregler og sykkelferdigheter på et trygt område.

Dalane SK v. Gudmund Jørgensborg stiller opp sykkelettermiddag husabø 1.6.16_800x600.jpgSom oppfølging av besøket 5. trinn på Husabø skole hadde i Sandnes i fjor høst kombinerte de den 1. juni foreldremøte med sykkel- ettermiddag på skolen.

Imens de voksne var på foreldremøte hadde elevene en teoriøkt hvor de jobbet med trafikksikkerhet gjennom hefte fra Trygg trafikk og undervisning v/ Astrid Elisabeth fra Sykkelby prosjektet.

Etter litt teori bar det ut i skolegården og nærområdet. Lærerne hadde laget 4. flotte poster som elevene skulle innom. Elevene ble delt inn i grupper og besøkte de 4. postene som var sykkelferdighetsløype, trafikkløype, 50"lek med sykkeloppgaver og teknisk kontroll av sykler hvor vi bidro.

Elevene fikk sjekket bremsene og justert disse, luft i dekkene, justering av gir og oljing av kjedet. Enkle reprasjoner ble gjennomført og elevene fikk lære hvordan de skal ta vare på syklene sine. Gjennom sjekkpunkter ble syklene godkjent, eventuelt ble det markert anmerkninger om sykkelen ikke oppfylte kravene med bremser, reflekser og ringeklokke.

Vi takker Dalane sykleklubb så mye for å ha stilt opp og likeså Tengesdal sport. Takk også til Per-Anders Johnsrud og Ingunn Marandon som inviterte oss opp.

Les mer om sykkeldagen her og mer om Sykkelgården her