Etappen som starter i Stavanger passerer målområdet ved Slettebø utenfor Egersund én gang før rytterne legger ut på den 32,7 km avsluttende runden. På grunn av arrangementet vil noen veier være stengt denne dagen.

Arrangørene forventer at det vil delta syklister fra om lag 15 nasjoner fordelt på 22 lag. Rittet sendes direkte på TV i Norge og i store deler av verden.

Folkefest i målområdet

På Slettebø vil det denne dagen bli barneritt i forkant av målgangen, museet har åpent og alle sponsorene er til stede for å grille og for å gjøre det hele til en fest. Her kommer også TV-produksjonen til å være og rytterne passerer en gang før siste runde og målgang nær innkjørselen til Bakkebø.

Da Krossmoveien til Bakkebø blir stengt er det enklest å komme på sykkel eller til fots. Det blir også parkering forbudt langs omkjøringsveien på Holan og Egebakken for at utrykningsbiler skal kunne passere. De som trenger bil oppfordres til å bruke ledige parkeringsplasser på Lagård.

Stengte veier

Tour of Norway løype 1Den første etappen starter i Stavanger 28. mai, og går over Gloppedalsura i Bjerkreim og kommer inn mot Egersund via Tengesdalveien. Slettebø passeres en gang før en tar siste runde og kommer inn samme vei. Målgang blir på Slettebø like ved innkjørselen til Bakkebø cirka klokka seks.

Krossmoveien på Slettebø og innkjørselen på Bakkebø blir stengt fra 09:00 og til rundt en halv time etter at siste lag er i mål. En beregner dermed at veien åpnes for trafikk igjen cirka klokka 18:30.

Tour of Norway løype 2Fra Tengesdalsveien over Tengesdal og til Slettebø vil være stengt mens rittet passerer. En bil kjører foran rytterne, mens veien vil bli åpnet igjen etter at siste rytter og siste bil i kortesjen har passert. Tour of Norway vil passere to ganger her, og en må derfor være forberedt på å måtte vendte eller oppleve kø.

Blålysetatene er underrettet om dette og er med på planleggingen.

Bakkebø-området stengt for parkering

Parkering forbudt under Tour of NorwayFor at brann og redning skal kunne få tilgang til Bakkebø-området vil en ha parkering forbudt på den alternative veien fra Lagård over Holan og Egebakken hele denne dagen. Alle oppfordres derfor å komme til folkefesten og barnerittet på sykkel eller til fots. De som må bruke bil oppfordres til å bruke ledige parkeringsplasser på Lagård.