Kampanjen "Sykle til jobben" vekket konkurranseinnstinktet hos Svein Egil Laupstad som jobber i Bertelsen og Garpestad. Han samlet seg 180 poeng og 202 timer med fysisk aktivitet i kampanje perioden på 60 dager, dette ga ham førsteplassen i Eigersund. Det mer ukjente faktumet er at den unge egersunderen gjorde det så bra at han havnet på 21. plass på landsbasis. Å bli nr. 21 av 29904 aktive deltakere i Norge står det respekt av. Hvordan han får tid til alt er et lite mysterium, men selv skryter han mye av broren som har dratt ham godt i gang og arbeidsgiver Bertelsen og Garpestad som er veldig flinke til å tilrettelegge for at de ansatte skal kunne trene ved anleggene. Gode kollegaer og mulighteten for å trene sammen er også forhold som trekkes frem som avgjørende.

Men det er ikke til å legge skjul på at det er konkurranseinnstinktet som har motivert mest. B&G var veldig flinke å motivere de ansatte til å slå Titania som bedrift i kampanjen, men etterhvert ble det interne konkurranser som ble kjekkest. Laget til Svein Egil, Bømlo, vant desverre ikke, men Bertelsen og Garpestad gjorde stas på vinneren med tildeling av gavekort som takk for innsatsen. Poengene har Svein Egil skaffet seg ved å gå mye turer, trent på studio, syklet til og fra jobb og hard fysisk arbeid.

(Selv klarte jeg å få 1. aktiv time til dagen i kampanjeperioden og det gjennom sykling og gåtur. Hekken rakk jeg ikke å klippe før kampanjeperioden gikk ut så det kunne jeg heller ikke registrere. Hvordan Svein Egil klarer finne tid til over 3 timer med fysisk aktivitet hver dag er utrolig - men ikke umulig. Neste år skal jeg registrere mer, og konkurrere mer!)

Nordsjørittet syklet Svein Egil på 3:56, og den tiden skal slås neste år. Han har derfor ingen tanker om å legge gode vaner på hyllen, sykkelen er blitt en god følgesvenn. Og folkens, i 2017 skal Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal sykle distansen fra Bryne til Sandnes og Ordfører Odd Stangeland fra Egersund til Sandnes, vi må gi dem følge. Norsjørittet 2017 er i skrivende stund "bare" 8338 timer unna -TRØ I VEI.