Siden 2002 har den 10. Oktober blitt markert i Norge. Flere av oss har vanskelig for å snakke om sin egen psykisk helse, eller å spørre andre om deres. Denne dagen brukes for å for å øke kunnskap og åpenhet, samt fremme gode levevaner. Årets tema er å «Spørre mer». Har man husket å spørre hvordan mor har det? Bærer kompisen på tunge tanker, eller sitter bestemor alene? Ta med deg en du kjenner eller flere og gå sammen i en undringsløype med spørsmål som «Hva gleder du deg i tiden som kommer?» eller «Når ga du sist noen et kompliment?».

Å ha mer åpenhet rundt psykisk helse gjør det enklere å dele sine tanker med andre, hvor man kan oppleve å både få og gi støtte. Man skaper et rausere samfunn, hvor tabuet over psykiske plager blir mindre, og man er i et mer inkluderende miljø å være i.

Undringsløype tekstUndringsløypen er en rekke plakater med slike spørsmål man kan stille hverandre mens man går tur, samt inneholder også hjelpetelefoner, chattetjenester og kontakter i sosiale medier. Løypen er for alle aldre, du finner spørsmål som varierer i hvor enkle de er å svare på, noen er om drømmekjæresten, mens andre spør om hva som gjør livet verdt å leve.

Løypen Mestringsenheten har laget gir deg tid til å filosofere over spørsmål, som du også kan ta med deg videre og stille folk når du kommer hjem fra tur. Man vandrer fra post til post, og har en samtale rundt spørsmålene. Plakatene vil bli hengt opp i Vannbassengan lørdag 3.10, og vil være å se fram til den 13.10.20.