The Tall Ships` Races er en internasjonal seilregatta for store seilskip. Målet er å stimulere til internasjonalt vennskap og seilopplæring for ungdom. Regattaen blir arrangert årlig mellom ulike byer i Europa og inneholder to konkurranseetapper og en vennskapsetappe – Cruise in Company. For at en skute skal kunne delta må minst halvparten av mannskapet være mellom 15 og 25 år.

Bli med som medseiler

Eigersund kommune og lokalt næringsliv skal sammen sende 10 ungdommer fra Eigersund på seiltrening  med ett av verdens vakreste og største seilskip; Statsraad Lehmkuhl, på strekket Fredrikstad-Sirevåg-Bergen, i tidsrommet 13. – 21. juli. Ungdommene selv betaler kr 3500 i egenandel, og resten dekkes av Eigersund kommune og en sponsor.

Som medseiler får du være en del av et internasjonalt team og oppleve samholdet om bord. Du vil komme hjem med nye vennskap, erfaringer og fantastiske minner.

Fredrikstad via Sirevåg til Bergen

I år er det Fredrikstad og Bergen som samarbeider om det såkalte «Cruise-in-company»-strekket. På dette strekket er det ikke regatta, og enkelte skuter besøker gjestehavner på spesialarrangement på vei til Bergen. Det blir skutefest i Sirevåg 18. juli. Statsraad Lehmkuhl har sagt ja til å komme til Sirevåg og delta på festen.

Tall Ships` Race

Tall Ships` Race blir administrert av Sail Training International (STI) som har hovedkontor i Portsmouth, England. STI er registrert som en ideell organisasjon med medlemmer over hele verden.

Ett av hovedmålene til STI er å utvikle og utdanne ungdom mellom 15 og 25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

Mer info på hjemmesiden til Statsraad Lehmkuhl.

Påmelding