Oppdatert 02:00.  Hus på Nyeveien vurderes evakuert.

Oppdatert 24:00. 13 hus med tilsammen 30 personer er evakuert i mjølhusområdet. 3 er innkvartert av Eigersund kommune resten har ordnet med privat overnatting. Vann i kjellere på Nyeveien.

Oppdatert 21:15. Jærbanen står og NSB kjører buss i steden for tog.

Oppdatert 20:40: Vannstand på Helleland 3,41 meter. Det har ikke tidligere vært målt høyere vannstand der. Det vil ta 5 timer til dette vannet når Egersund sentrum. Dalane Energi forventer at vannet vil gå over 3,50.  

Oppdatert 20:00. Tyskerbroa ved Svanedalsgården blir stengt.

Oppdatert 19:30. Undergangen på Eie vil sansynligvis bli fyllt om to timer.

Oppdatert 19:00: På basen på Tengs kan en nå gå og fylle i sandsekker for bruk til flomvern. Ved pågang vil beboere langs Nyeveien bli prioritert.

Oppdatert 18:45:  På Helleland ligger vannet nå på 3,19 meter. Flommen blir i Egersund sentrum trolig større en flommen i 1992. Det foregår nå forberedelser i sentrum. Vann over 3 meter på Helleland ses på som kritisk.


Det er viktig at avløpsveier holdes åpne. Stikkrenner og sluk må renses for å gi vannet anledning til å renne unna.

Dette gjelder først og fremst små og middelstore vassdrag, men også store vassdrag vil kunne få vannføring over 5 års-flom. Nedbørshendelsen vil være over i løpet av onsdag 6. oktober og vannføringen er ventet å kulminere i løpet av torsdag 7. oktober.

Langs kysten

Vannstandsvarsel for kysten av Rogaland: Risiko for høy vannstand, estimert til 30-40 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene, ventes seint onsdag kveld. Det er også sterk vind så pass på båter, naust og lignende.

Relaterte lenker