Gaten er ikke dimensjonert for den økte trafikkbelastning og det er ikke atskilte områder for myke trafikanter og kjøretøy. Spesielt er bekymringen rettet mot skolebarn og kjøretøy i Billesvingen ved Husabøveien når det er mørkt og vinterføre.

Som et forsøk på å imøtekomme bekymringen har kommunen midlertidig senket fartsgrensen fra 30 km/t til 20 km/t. Det er samtidig vurdert å sette opp midlertidige fartsdempere, men fordi det er stor sannsynlighet for at brøytebilene vil slå disse løs har vi valgt å utsette monteringen. For å øke trafikksikkerheten har vi også prioritert vintervedlikeholdet høyt i denne gaten, men til tross for disse tiltakene er trafikksikkerheten fremdeles ikke tilfredsstillende.

I samråd med politiet har vi av trafikksikkerhetshensyn funnet det riktig å midlertidig stenge nedkjørselen fra Kjeld Bugges gate til Husabøveien/Hammersgaten. Stenging medfører at kjøretøy fra Husabøområdet må benytte Prestegårdsveien, Kjærlighetsstien og Strandgaten som korteste vei til sentrum. Stenging og skilting av alternativ rute vil bli iverksatt fra neste uke (uke 51). Oppkjørsel til Husabøområdet fra sentrum via Hammers gate vil holdes åpen.

Kjeld Bugges gate og Aarstadgaten vil holdes åpen i Juleferien, påskeferien og sommerferien. Anlegget ventes sluttført i løpet av sommeren.

Selv om vi nå innfører disse tiltakene understreker vi viktigheten av at fartsgrensen overholdes og at myke trafikanter kler seg med gode reflekser.