Valget er et suppleringsvalg for valgperioden 1.5.2008 – 1.1.2013. Det vil si at de som blir valgt skal fungere fram til 1.1.2013. Det skal velges 3 kvinner og 3 menn.

Hvilke oppgaver har du?

Meddommere/lagrettemedlemmer har en unik sjanse til å være deltakere på et viktig samfunnsområde.

Vervet som meddommer i Gulating lagmannsrett innebærer at du er en av flere lekdommere som skal dømme sammen med juridiske fagdommere.

Vervet som lagrettemedlem innebærer at du sammen med andre lekdommere vil avgjøre skyldspørsmål i straffesaker/juryesaker.

Hva forplikter du deg til?

Du kan regne med å bli innkalt en til to ganger i året. De fleste rettssaker varer fra en til tre dager, selv om enkelte saker kan vare noe lenger.

Vervet som meddommer/lagrettemedlem er en samfunnsplikt. Dette innebærer blant annet normalt fri fra ordinært arbeid for å utføre vervet. Det blir gitt godtgjøring for eventuelt tapt arbeidsfortjeneste.

Hvem kan være meddommere/lagrettemedlemmer?

I hovedsak skal meddommere/lagrettemedlemmer være vanlige innbyggere som har stemmerett ved kommunestyrevalg. Det er et krav at de som velges er over 21 år og under 70 år ved valgperiodens start. I tillegg må de som velges ha tilstrekkelige norskkunnskaper. Utfyllende bestemmelser finnes i domstolloven. Mer informasjon om vervet kan du finne på www.domstol.no/lekdommer

Ta kontakt

Alle interesserte kan innen 7.1.2011 ta kontakt med
• Politisk sekretariat ved Irene Haydè Randen – tlf.: 51 46 80 45/489 98 285
• Eigersund kommune ved sentralbordet – tlf.: 51 46 80 00