Videre fikk de under VM ”Medallion of excellence” som kun deltakere med mer en 500 poeng mottar. En utmerkelse for spesielt flott kvalitetsmessig utført arbeid. Under verdensmesterskapet som pågikk i perioden 5-8 oktober deltok i alt 950 representanter fra 51 nasjoner. Dette var det største mesterskapet innen yrkesfag som er arrangert noen gang. En tøff konkurranse med et enormt tidspress på deltakerne.

21 deltakere fra Norge, deriblant Solbjørg og Edel Susanne, hadde kvalifisert seg i sin region før de gikk videre til nasjonal og nordisk konkurranse. Først vant de fylkesmesterskapet, deretter yrkes NM på Lillehammer, videre til EM i Lisboa hvor de fikk 3. plass og bronse. I september 2011 ble de vinnere av Nordisk konkurranse i helsefag og til slutt deltakelse i VM i London med en sterk 6. plass.

Ordfører Terje Jørgensen jr. påpekte at de er gode ambassadører for helsefaget og at de har vist en enorm innsatsvilje, mot og kunnskap om sitt eget fag. Uttallige timer med trening frem mot konkurransen. Yvonne Soggemoen har arbeidet tatt med jentene siden Norgesmesterskapet på Lillehammer og ”drillet” dem gjennom forberedelsene til VM. Som et ledd i treningen har de vært på 7-ukers opphold i New York, hvor de arbeidet på et sykehjem. Hovedmålet var språktrening siden alle konkurransene internasjonalt foregikk på engelsk.

Bildene er fra kommunestyret 17. oktober samt fra deltakelsen i VM i London tidligere.

World skills 2011

World skills 2011