Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Temaside for veteraner i Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal

Temaside for veteraner i Forsvarets internasjonale operasjoner. Veteranplan og veterankontakt finner du her.


 

Militær veteran

Nytt fra Forsvarets veterantjeneste (FVT)

Nytt fra Forsvarets veterantjeneste (FVT) som er opptatt av å holde seg oppdatert på det som skjer i fagmiljøet relatert til veteranarbeid. Her er tre veteranrelatert artikler som kan være av interesse for flere.

8mai2022-artikkel

Markering 8. mai 2022

Foruten en fin markering av av frigjøring- og veterandagen i Egersund var også ordførerne fra alle Dalane-kommunene samlet for å signere en felles veteranplan. Se bildene her.

Markering 8. mai

Markering 8. mai 2020

I år er det 75 år siden freden kom tilbake til Norge – etter fem lange år med krig og okkupasjon. I Egersund ble dette markert med kransnedleggelse ved minnesmerket over de falne i sentrum.

Veteran

Søker veteraner (2017)

Neste år er det 40 år siden Norge sendte ut sine første fredsbevarende soldater til Libanon og dette ønsker NVIO Rogaland og Forsvaret (HV 08) å markere. De søker derfor etter veteraner som har tjenestegjort i området.

Sol i skogen

NVIO Rogaland søker veteraner (2017)

I år er det 70 års jubileum til Tysklandsbrigaden, som var Norges første fredsbevarende bidrag. NVIO Rogaland ønsker nå hjelp i å finne veteraner herfra samt veteraner andre fra internasjonale operasjoner.

Veteraner

Mottakelse for veteraner 2015

Som et årlig arrangement inviterer ordføreren alle veteraner i Eigersund til en mottakelse på Grand Hotell 8. mai. Dette for å feire Norges frigjøring og veterandagen. Se bildene fra årets samling her.

Norsk flagg

Mottakelse for INTOPS-veteraner 8. mai 2014

Formannskapet i Eigersund kommune har vedtatt at kommunen gjennom et årlig arrangement skal hedre alle de som har tjenestegjort i Forsvarets utenlandsoperasjoner (intops) i tjeneste for Norge.

Minnesmerke over de falne i krigen

Frigjøringsdag og veterandag 2013

8. mai har vi feiret som frigjøringsdagen siden Norge ble ett fritt land igjen i 1945. Nå blir den også markert som veterandag for gi anerkjennelse til alle militære veteraner som har tjenestegjort fra andre verdenskrig og frem til i dag.

Norsk flagg

Mottakelse for INTOPS-veteraner 8. mai 2013

Formannskapet i Eigersund kommune har vedtatt at kommunen gjennom et årlig arrangement skal hedre alle de som har tjenestegjort i Forsvarets utenlandsoperasjoner (intops) i tjeneste for Norge.

Markering av 8. mai

Markering av frigjøringsdagen og veterandagen 2013

I dag, 8. mai, heises flagget til full stang over hele landet for å markere at Norge i 1945 igjen var fritt da tyske styrker kapitulerte etter fem år med okkupasjon. 8. mai er, i tillegg til frigjøringsdag, også en merkedag for å hedre veteranene og deres innsats for Norge. Veterandagen skal gi anerkjennelse til alle militære veteraner fra andre verdenskrig og frem til dagens internasjonale operasjoner.

Veteraner i utlandet

Oppfølging av veteraner før, under og etter utenlandsoperasjoner 2011

Deltakelse i utenlandsoperasjoner er en viktig og integrert del av norsk sikkerhets- og forsvarspolitikk. Regjeringen har lansert handlingsplanen «I tjeneste for Norge» som skal bidra til høy anerkjennelse og god ivaretakelse av personell både før, under og etter utenlands-tjeneste.