Det ble mandag kveld registrert seks smittetilfeller hos russ på Nord-Jæren. Det er usikkert hvor mange av russekullet i Dalane som har deltatt i feiringen den siste tiden, men vi vet at det er en god del som har deltatt i russetreff på Nord-Jæren i helgen.

Vi oppfordrer samtidig sterkt til at russen innstiller treff og "rulling" som innebærer samling i buss og liknende, frem til situasjon er avklart.

Alle som tester seg skal gå i smittekarantene. Husstandsmedlemmer til russ uten symptomer trenger ikke teste seg, men må i ventekarantene. Les mer om hva de ulike karantenetypene betyr på vår nettside om dette.

Det er viktig at alle som får symptomer, tester seg. 

Smitteoverlegene på Nord-Jæren beskrive situasjonen på Nord-Jæren som uoversiktelig, og vi vil derfor komme ut med mer informasjon i løpet av tirsdag formiddag.

Du kan melde deg opp til testing på kommunens nettside for dette. Trenger du hjelp kan du kontakte kommunens veiledningstorg på 51 46 80 00. Tirsdag 4. mai åpner de kl. 0700. 

Vi minner om at uansett hvor flinke vi er til å overholde smitteverntiltak, kan vi alle bli utsatt for smitte eller bli nærkontakt. Dette er noe som kan skje for oss alle, på lik linje med forkjølelse eller influensa. Vi oppfordrer derfor alle til å være beviste på hvordan de snakker om dette slik at alle bidrar til at det oppleves som greit å teste seg, bli smittet og opplyse om egne nærkontakter om det skulle være nødvendig.