Navn på planområdet

B1 Lædre, gnr. 24 bnr. 5 mfl.

Områdets beliggenhet

Lædre, ca 8,5 km fra Egersund sentrum

Områdets størrelse

Ca 114 daa innenfor plangrensen, se vedlagte kart

Forhåndskonferanse

Oppstartsmøte med Eigersund kommune avholdt 08.03.12.

Antatte reguleringsformål

Boliger, fritidsbolig, lek, kjøreveg, friluftsområde, hensynssone høyspenning, m.fl.

Overordnet planverk

Planforslaget vil være i samsvar med overordnet kommuneplan for sentrum. Planområdet er avsatt til fremtidige boliger B1, LNF-område og båndlegging etter friluftsloven.

Området er regulert i eldre reguleringsplan fra 1988. Planen regulerer området til byggeområde for boliger, en hytte, landbruksområde for jordbruk, faresone - høyspenningsanlegg, felles parkeringsplass og gangsti.

Plantype

Detaljregulering

Konsekvensutredning

Nei. Tiltak i planområdet utløser ikke krav til konsekvensutredning i henhold til vedlegg I og II i forskrift til konsekvensutredning.

Planprogram

Nei

Oppstart av utbyggingsavtale

Ja

Annet

Hensikten med planarbeidet er å tilrettelegge for fortetting på inntil 15 nye boliger på eiendom gnr. 24 bnr. 5på Lædre. Utbyggingen omfatter omlegging av adkomstvei, da eksisterende veg i dag går gjennom gårdstun. Planområdet er sjønært, og planlagt bebyggelse vil plasseres utenfor 100-metersbeltet langs sjøen.

Tiltakshaver

Klaus H. Lædre

Planen skal utarbeides i regi av

Kristiansen & Selmer-Olsen AS, siv.ark MNAL. Kontaktperson er Ragnhild K. Tamburstuen, tlf 911 68 996 / 38 32 76 00

Frist for uttalelser

07. mai 2012

Uttalelse sendes til

Kristiansen & Selmer-Olsen AS, Strandgaten 32, 4400 Flekkefjord

Videre saksgang

Det vil ikke bli sendt eget foreløpig svar om mottatte merknader/innspill til oppstartsvarslet. Innkomne merknader vil bli oppsummert og kommentert i saksfremlegget.

Etter at meldingsfristen er ute, vil selve planforslaget bli utarbeidet og deretter sendt Eigersund kommune for saksbehandling. Etter 1. gangsbehandling i planutvalget vil planen bli lagt ut til offentlig ettersyn. Det vil da bli anledning til å komme med merknader og innsigelser mot planforslaget før videre politisk behandling. Detaljreguleringsplanen vil så bli justert/bearbeidet med henblikk på 2. gangsbehandling. Etter vedtak her vil planen bli behandlet i kommunestyret. 

Etter endelig vedtak i kommunestyret, får samtlige berørte tilsendt melding om endelig vedtak med informasjon om klagerett. I tillegg blir vedtaket kunngjort i aviser og på kommunens hjemmeside.

Relaterte dokumenter