Rambøll Norge AS, arkitektur og plan, gir i samsvar med plan- og bygningsloven §§ 12-8 og 12-11, melding om at arbeid med detaljregulering av boliger med småbåthavn på eiendommene gnr/bnr 2/24, 34, 43, 45 og 78 i Eigersund kommune.

Planområdet er avgrenset som på vedlagte kartutsnitt. Formålet med planarbeidet er å tilrettelegge for om lag 10 boliger med tilhørende anlegg, friområde ved sjø og en mindre privat småbåthavn med tilhørende mindre redskapsboder. Anlegget vil etterstrebe minimale inngrep i strandsonen. Det ønskes også oppført et mindre antall rorbuer ved sjøen i et allerede utbygd område. Utbyggingen forholder seg til tiltak utenfor 100 meters belte, med unntak av mindre tiltak. Det vil bli gjort en egen vurdering av forhold knyttet til strandsonen, bl.a. med tanke på vannstand og strømningsforhold.

Planområdet er i kommuneplan for Eigersund avsatt til LNF-områder mot sjøen, båndleggingssone for forsvaret i nord-vest og boligområde i sør-øst. Forsvaret har nedlagt sin virksomhet i området, og arealet vil bli lagt ut som utbyggingsareal i ny kommuneplan som er under revisjon. Reguleringsplanen vil derfor i hovedsak være i samsvar med arealdisponering i kommuneplan for Eigersund, med unntak av tiltak ved sjø.

I henhold til plan- og bygningslovens § 4 utløser tiltaket ikke krav om konsekvensutredning. Etter avtale med Eigersund kommune har forslagsstiller utarbeidet planprogram, det fastsatte planprogrammet klargjør premisser og rammer for planarbeidet. Planprogrammet sendes kun til overordnede myndigheter ved planoppstart. Øvrige parter kan finne planprogrammet på Eigersund sin hjemmeside under «Reguleringsplaner – Varsel om oppstart».

Det blir anledning til å uttale seg til planforslaget under offentlig ettersyn etter førstegangs politisk behandling, før planen vedtas i kommunestyret.

Videre varsles det herved om oppstart av forhandlinger mellom Kontrari AS og Eigersund kommune om utbyggingsavtale etter plan og bygningslovens § 17-4. Når utbyggingsavtale er inngått vil det bli kunngjort.

Eventuelle kommentarer til planarbeidet kan rettes skriftlig til Rambøll Arkitektur og plan, v/Wibecke Natås, Sjøhagen 6, Postboks 8058, 4068 Stavanger, eller til wibecke.nataas@ramboll.no innen 10.09.13 med kopi til Eigersund kommune, postboks 580, 4379 Egersund, eller til post@eigersund.kommune.no. Det må gå klart frem om merknaden gjelder oppstart av planarbeidet og/ eller planprogram.

Relaterte dokumenter