Å trene styrke og balanse, spise næringsrik mat og holde seg fysisk aktiv er den beste helseforsikringen du har når du blir eldre. Studier viser at fysisk trening minsker risikoen for skader, overbelastninger og fall. Du kan trene opp din styrke og balanse langt opp i årene. Det aldri for sent å begynne.

Forsøk å komme i gang med å trening minst tre ganger i uken, evt. daglig hvis du kan og vil.

Her presenterer vi ulike treningsfilmer med gode øvelser. Du kan trene gjennom alle filmene på rad eller en og en ut fra din kapasitet. 

Noen tips på veien

  1. Du skal ikke bli utmattet av øvelsene, men hva som er utmattende er veldig individuelt. Start gjerne med å gjennomføre alle øvelsene med støtte, eksempelvis en stol eller kjøkkenbenken.
  2. Når du kjenner deg sikker på at du kan gjennomføre en øvelse med støtte bør du gradvis minske hvor mye støtte du trenger. Dette kan du gjøre ved at du støtter deg med bare en hånd i stedet for to, og så færre og færre fingre. Pass på at du behersker balansen i hvert steg før du går videre til neste. 
  3. Ikke ta unødvendig risiko. Dersom øvelsene i stående er for vanskelige, kan du starte med øvelsene i sittende og eventuelt prøve deg på de stående øvelsene senere når du kjenner deg tryggere.
  • Klikk på + her nede for å  åpne plussboksene og se treningsfilmene.
  • For å se filmene i fullskjerm trykker du på pilene nedre i høyre hjørnet på filmene.
  • For å komme tilbake til denne skjermen fra filmene trykker du på ESC knappen på tastaturet oppe til venstre.

Treningsmeny

Bensterk Stødig og balansert Sittende øvelser
Treningsvideo Video med benserk Video med sitteøvelser

Digital trenings-app

Kom i gang med treningen med Exorlive treningsapp. Her finnes treningsprogrammer med ulike vanskelighetsgrader som passer alle. For å komme i gang trykker du på knappen “Gå til treningsappen”

Gå til treningsappen

  • Trykk på “opprett bruker”
  • Fyll inn navn, e-post og passord
  • Etter du har registrert deg laster du ned appen “Exorlive GO” og logger deg inn med dine opplysninger. Appen finnes i APPstore og GooglePlay
  • Når du har gjort dette kan du velge ett av treningsprogrammene som finnes på appen