Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Eigersund folkebibliotek

Eigersund folkebibliotek tilbyr besøkende en rikholdig og spennende samling sentralt plassert i Egersund. Bruken er gratis. Velkommen.

Vi flytter

Eigersund folkebibliotek flytter og er stengt fra lørdag 2 desember – 15 januar. Ny adresse fra januar er Torvgården, Torget 2 4370 Egersund. Velkommen.

Søk biblioteket

Min side

Logg inn for å forlenge lån og annet. Start her.

 • Åpningstider

  Vi flytter til Torget i Egersund sentrum og starter opp igjen 15. januar. Velkommen tilbake da.

 • Barnehage

  Billedbokstunder

  Vi leser en billedbok, viser bildene på storskjerm og ser en kortfilm. Etterpå er det en liten formingsaktivitet. Passer 3 – 5 år. Barnehagene får tilsendt mail med datoer.

  Planlegger du å komme med flere enn 5 barn setter vi pris på en beskjed på mail eigerbib@eigersund.kommune.no

  Bokkasser

  Barnehager kan bestille bokkasser med ulike tema til høylesning. Vi setter pris på å få bestillingen på epost.

  Hver bokkasse inneholder ca 30 boktitler. Bokkassene blir ordnet og klarlagt og hentemelding blir sendt på e-post. Lånereglene gjelder også for bokkassene.

  Første lånekort

  Hver vår inviterer vi 1 klassingene til biblioteket til en hyggelig billedbokstund med en liten aktivitet til slutt.

  Dette er også en mulighet for at barna kan få sitt første lånekort. Vi sender ut skjema for nytt lånekort som foreldre må signere.

  Skjemaet må være levert biblioteket minimum 3 dager før planlagt besøk.

  Verdens bokdag

  I april markerer vi Verdens bokdag med høytlesningsstunder på biblioteket, utdeling av billedbok til barnehager og forfattertreff. Biblioteket sender ut tilbud i mars til barnehager og 1 klasse.

 • Lånekort

  Alle som bor i Norge kan få et lånekort på folkebiblioteket.

  Det er gratis å få et lånekort og det er gratis å låne.

  For å få et lånekort, må voksne fremvise gyldig legitimasjon med bilde.

  Barn under 15 år må ha underskrift av foresatte.

  Foresatte må være tilstede når barnet får utdelt sitt lånekort. Skjema for utfylling av lånekort til barn får du biblioteket.

  Barn i 1 klasse får utdelt skjema på skolen og utdelt lånekort gjennom skole når de besøker biblioteket.

  Du kan velge mellom å være lokal låner eller opprette et Nasjonalt lånekort som kan brukes på flere bibliotek og som gjør det lettere å bruke flere digitale tjenester.

  Har du opprettet et lånekort via tjenesten Nasjonalbibliotekets side bibliotekkortet.no.no må du møte opp fysisk på biblioteket for å lånekortet aktivisert her. Ha med gyldig legitimasjon.

  Lånekortet skal du ha med hver gang du bruker biblioteket. Har du glemt kortet kan du vise gyldig legitimasjon. Du kan også laste ned lånekortet på mobil via appen Bibliofil

  Min side

  Logg inn med lånekort og pinkode/passord. Brukernavnet er ditt lånenummer. Dette finner du nederst på lånekortet ditt.

  Logg på med fødselsnummer (ddmmåååå) i feltet for PIN-kode.

  Deretter kan du lage din egen personlige PIN-kode, under valget Min side og Min profil.

  NB! Gjelder kun for de tre første innlogginger til tjenesten.

  Problemer med å logge inn Min side:

  • Skrev du inn hele lånenummeret, inkludert N000...?
  • Husker du ikke pin-koden din trykk "glemt pin/passord" ved innlogging.
  • Dersom du har laget deg et passord for Min side vil du ikke komme inn med pin-kode. Trykk "glemt pin/passord" ved innlogging.
  • Hvis ingen av disse punktene var til hjelp ta kontakt med biblioteket
 • Studieplasser, PC, utskrift og kopiering

  Eigersund folkebibliotek har et grupperom til studiebruk og møter. Dette kan bookes i forveien og benyttes i bibliotekets åpningstid. Ta kontakt i skranken, på mail eller telefon.

  • Grupperom 1 – studiebruk inntil to studenter.

  Vi har tre pc’er med internett og et trådløst nettverk. Bruken er gratis. Utskrift koster 2 kroner for sort/hvit og 4 kroner for en fargeutskrift.

  I skranken kan du få hjelp til enkel kopiering, begrenset og kun til privat bruk. Kopi koster det samme som utskrift. Vi kan også scanne dokumenter. Dette er gratis.

  Purring og erstatning

  Vi sender purringer når lån er forfalt. Barn under 15 år betaler ikke gebyr for purringer. Tre eller flere purringer, samt manglende levering av lånt materiale, medfører sperring av lånekortet inntil gebyret er betalt.

  Bøker, tidsskrift, lydbøker, musikk, filmer, spill og språkkurs må erstattes med innkjøpspris. Det er ikke mulig å levere tilsvarende materiell, som erstatning for mistet/ødelagt materiell.

  Erstatning kan betales via vipps eller kontant i skranken. Man kan motta faktura. Har man mottatt faktura fra oss, må den benyttes, da kan man ikke betale i skranken.

  Purregebyr

  • 1. gang – voksne 20,-
  • 2. gang – voksne 30,-
  • 3. gang – voksne 60,-
 • Fast tilbud og arrangement

  Onsdagsforedrag og Litterært pusterom

  Onsdag formiddag arrangerer vi ulike foredrag for voksne på biblioteket. Tidspunktene for onsdagsforedrag og forfatterbesøk blir annonsert.

  Sommerles

  For elever i 1 – 7 klasse. Digital lesekampanje i regi av folkebibliotekene i Norge. Arrangeres hver sommer med diplomfest i september.

 • Reglement

  Ordensregler

  Eigersund folkebibliotek er et sted for alle innbyggere, store og små. Alle skal trives og føle seg trygge når de besøker biblioteket.

  Alle som besøker folkebibliotek må rette seg etter bibliotekets regelverk, ordensregler og låneregler, og alminnelige regler for god oppførsel, samt rette seg etter anmodninger fra ansatte.

  Ta hensyn til andre, for eksempel ved samtaler og bruk av mobiltelefon.

  Husk at biblioteket er et offentlig sted. Vær forsiktig ved private samtaler eller håndtering av sensitiv informasjon.

  Det er ikke tillatt å oppholde seg på biblioteket i ruspåvirket tilstand.

  Personer som er til sjenanse på grunn av støy, lukt, sjikane og annen upassende oppførsel kan vises bort fra biblioteket. Trusler og voldelig atferd medfører bortvisning og vil bli anmeldt.

  Alvorlig eller gjentatte brudd på ordensreglementet kan føre til utstenging eller sperret lånekort for en lengre periode. Lovbrudd kan føre til politianmeldelse.

  Låneregler

  Ha med lånekortet når du skal bruke biblioteket.

  Låner er ansvarlig for det materiell som er lånt. Bøker og annet materiale som blir ødelagt eller ikke levert, må erstattes.

  Låner plikter å melde fra om adresseendring

  Lånetiden er vanligvis 28 dager. Lån kan fornyes dersom materialet ikke er reservert av andre. Man kan låne materialet inntil tre perioder, 84 dager.

  Biblioteket kan sende ut varsel på epost 3 dager før. Gi oss beskjed om du ønsker dette. Er det ikke venteliste på materialet kan du forlenge lånet per epost, ringe eller ved å logge deg på min side.

  Erstatningskrav

  • Bok – voksen 363,-
  • Bok – barn 207,-
  • Lydbok – voksen 415,-
  • Lydbok – barn 311,-
  • CD 156,-
  • CD musikk 207,-
  • DVD 1 plate 156,-
  • DVD 2 plater 207,-

  Kopiering

  • Papirkopier/utskrift -(svart/hvit) 2,-
  • Papirkopier/utskrift - (farge) 4,-
 • Samling, fjernlån og andre språk

  Biblioteket har en aktuell samling av både fag- og skjønnlitteratur for barn og voksne. I tillegg har vi en stor lokalsamling av bøker om Eigersund.

  Folkebiblioteket er en del av et større nettverk. Vi kan bestille inn fra andre bibliotek og du vil få beskjed når materialet er klar til henting hos oss.

  Har du nasjonalt lånekort kan du bestille direkte og velge Eigersund folkebibliotek som hentested.

  Nasjonalbibliotekets tjeneste Det flerspråklige bibliotek(DFB) tilbyr bøker på andre språk.

  En del digitale bøker, tidsskrifter og avisartikler i Nasjonalbiblioteket kan bli tilgjengelig hvis du søker. Tilgangen gis ved at man logger seg på med MinID på nb.no. Ta så kontakt med folkebiblioteket som må godkjenne søknaden. Les mer her nb.no

  Allbok: Ved å laste ned appen allbok får du tilgang til ebøker og lydfiler. Vi anbefaler at du skaffer deg et nasjonalt lånekort for å bruke tjenesten. Ta kontakt med biblioteket om du er usikker på om du har dette. Ta med et gyldig id kort.

  Pressreader: Avis og tidsskriftstjenesten Pressreader er gratis. Du bør ha et nasjonalt lånekort og logge deg på bibliotekets trådløse nettverk. I inntil 72 timer etter ditt siste besøk på biblioteket kan du laste ned aviser og tidsskrifter hvor som helst.

  Filmoteket: Finn fram lånekortet og se film i dag. Gå inn på nettstedet filmoteket.no. Du må ha et nasjonalt lånekort med pinkode for å opprette en profil.

 • Frøbibliotek

  Du kan låne frø hele året. Ordningen er basert på tillit. Du trenger ikke å ha levert frø til frøbiblioteket for å kunne låne, men du forplikter deg til å prøve å levere tilbake frø om høsten.

  Pakk frøene inn i egne frøposer (gjerne selvlagde ) og lever dem merket med frøsort. I desember teller vi poser og oppdaterer sortslisten.

  Frø til utlån i 2023:

  Blomster
  -Prestekrage
  -blomkarse rød
  Solsikkefrø
  Tropevindel
  Prydbønne
  Kornblomst
  Erteblomster duft
  Grønnsaker
  Agurk
  Squash
  Gresskar
  Rødbete
  Spiss kål
  Grønnkål
  Salat
  Urter
  Dill
  Persille
  Koriander
  Basilikum

  Frøbiblioteket åpnet i mars 2023. Frøene i samlingen er bidrag fra kommunens innbyggere og andre frøsamlere. Frøbiblioteket er ellers støttet av Egersund Hagelag. Vi ønsker gjerne å knytte flere “grønne” organisasjoner til prosjektet.

Siste nyheter

Egersund bibliotek på Facebook

Biblioteket på Facebook

Bli venn med Eigersund folkebibliotek på Facebook og få de siste oppdateringene og nyhetene.

Kontakt

 • Telefon: 51 49 10 03
 • Epost

Ansatte:

Alexandra Gjedrem
Førstesekretær - 51 49 10 03

Signe Idsøe Røed
Biblioteksjef - 51 49 10 03

Eline Yri-Stokke
Bibliotekar - 51 49 10 03

Postadresse

Eigersund kommune
Eigersund Folkebibliotek
Postboks 580
4379 Egersund

Besøksadresse

Eikunda Alti
Fabrikkgaten 2
4370 Egersund