Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Eigersund folkebibliotek

Eigersund folkebibliotek tilbyr besøkende en rikholdig og spennende samling sentralt plassert i Egersund i 2. etasje i AMFI Eikunda kjøpesenter. Bruken er gratis. Velkommen.

Søk biblioteket

Min side

Logg inn for å forlenge lån og annet. Start her.

 • Åpningstider
  • Mandag 10:00 – 15:00
  • Tirsdag 10:00 – 15:00
  • Onsdag 10:00 – 18:00
  • Torsdag 10:00 – 18:00
  • Fredag 10:00 – 15:00
  • Lørdag 10:00 - 14:00
 • Skole og barnehage

  Besøk biblioteket

  Ønsker du å besøke biblioteket med en skoleklasse? Ta kontakt med biblioteket på epost. Vi har faste besøksdag tirsdag men prøver å imøtekomme alle ønsker. Hver vår blir 1 klasse og 5 klasse spesielt invitert til biblioteket.

  Billedbokstunder

  Vi leser en bok, viser bildene på storskjerm og ser en kortfilm. Etterpå er det en liten formingsaktivitet i barneavdelingen. Passer de eldste barna i barnehagen. Barnehagene får tilsendt mail med datoer. Påmelding på mail til eigerbib@eigersund.kommune.no

  Bokkasser

  Skoler og barnehager kan bestille bokkasser med ulike tema til leseprosjekt. Vi setter pris på å få bestillingen på epost. Hver bokkasse inneholder ca 30 boktitler. Bokkassene blir ordnet og klarlagt og hentemelding blir sendt på e-post. Lånereglene gjelder også for bokkassene.

  Litteraturfestival for ungdomstrinnet

  Litteraturopplevelser til elever på ungdomstrinnet i samarbeid med ungdomskolene, kulturkontoret og kulturskolen. Arrangeres hver høst.

  Verdens bokdag

  I april markerer vi Verdens bokdag med høytlesningsstunder på biblioteket, utdeling av billedbok til barnehager og forfattertreff. Biblioteket sender ut tilbud i mars til barnehager og skoler.

 • Lånekort

  Alle som bor i Norge har lånerett. Utlånet er gratis. For å få et lånekort, må voksne fremvise gyldig legitimasjon med bilde.

  Barn under 15 år må ha underskrift av foresatte. Skjema for utfylling av lånekort til barn får du biblioteket.

  Man kan velge mellom å være lokal låner – eller opprette et Nasjonalt lånekort som kan brukes på flere bibliotek og som gjør det lettere å bruke flere digitale tjenester. Når Nasjonalt lånekort skal brukes første gang i et nytt bibliotek, må kortet aktiviseres der.

 • Studieplasser, PC, utskrift og kopiering

  Eigersund folkebibliotek har to grupperom til studiebruk og møter. Grupperommene kan bookes i forveien og benyttes i bibliotekets åpningstid. Ta kontakt i skranken, på mail eller telefon.

  • Grupperom 1 – studiebruk inntil to studenter.
  • Grupperom 2 – egnet til mindre møter inntil 8 personer

  Vi har tre pc’er med internett og et trådløst nettverk. Bruken er gratis. Utskrift koster 2 kroner for sort/hvit og 4 kroner for en fargeutskrift.

  I skranken kan du få hjelp til enkel kopiering, begrenset og kun til privat bruk. Kopi koster det samme som utskrift. Vi kan også scanne dokumenter. Dette er gratis.

 • Fast tilbud og arrangement

  Høytlesning med Sanitetsforeningen

  For de yngste. Sanitetsforeningen leser høyt for barn på lørdager. Tidspunktene blir annonsert.

  Onsdagsforedrag og Litterært pusterom

  Onsdag formiddag arrangerer vi ulike foredrag for voksne på biblioteket. Tidspunktene for onsdagsforedrag og forfatterbesøk blir annonsert.

  Sommerles

  For elever i 1 – 7 klasse. Digital lesekampanje i regi av folkebibliotekene i Norge. Arrangeres hver sommer med diplomfest i september.

 • Ansatte

  Ansatte:

  Alexandra Gjedrem
  Førstesekretær - 51 49 10 03

  Vilde Frøise Hofseth
  Bibliotekar - 94012457

  Henning Pedersen
  Bibliotekar - 51 49 10 03

  Signe Idsøe Røed
  Biblioteksjef - 51 49 10 03

 • Reglement

  Ordensregler

  Eigersund folkebibliotek er et sted for alle innbyggere, store og små. Alle skal trives og føle seg trygge når de besøker biblioteket.

  Alle som besøker folkebibliotek må rette seg etter bibliotekets regelverk, ordensregler og låneregler, og alminnelige regler for god oppførsel, samt rette seg etter anmodninger fra ansatte.

  Ta hensyn til andre, for eksempel ved samtaler og bruk av mobiltelefon.

  Husk at biblioteket er et offentlig sted. Vær forsiktig ved private samtaler eller håndtering av sensitiv informasjon.

  Det er ikke tillatt å oppholde seg på biblioteket i ruspåvirket tilstand.

  Personer som er til sjenanse på grunn av støy, lukt, sjikane og annen upassende oppførsel kan vises bort fra biblioteket. Trusler og voldelig atferd medfører bortvisning og vil bli anmeldt.

  Alvorlig eller gjentatte brudd på ordensreglementet kan føre til utstenging eller sperret lånekort for en lengre periode. Lovbrudd kan føre til politianmeldelse.

  Låneregler

  Låner er ansvarlig for det materiell som er lånt. Bøker og annet materiale som blir ødelagt eller ikke levert, må erstattes.

  Låner plikter å melde fra om adresseendring

  Lånetiden er vanligvis 28 dager. Lån kan fornyes dersom materialet ikke er reservert av andre. Man kan låne materialet inntil tre perioder, 84 dager.

  Biblioteket kan sende ut varsel på epost 3 dager før. Gi oss beskjed om du ønsker dette. Er det ikke venteliste på materialet kan du forlenge lånet per epost, ringe eller ved å logge deg på min side.

  Purring og erstatning

  Vi sender purringer når lån er forfalt. Barn under 15 år betaler ikke gebyr for purringer. Tre eller flere purringer, samt manglende levering av lånt materiale, medfører sperring av lånekortet inntil gebyret er betalt.

  Bøker, tidsskrift, lydbøker, musikk, filmer, spill og språkkurs må erstattes med innkjøpspris. Det er ikke mulig å levere tilsvarende materiell, som erstatning for mistet/ødelagt materiell.

  Erstatning kan betales via vipps eller kontant i skranken. Man kan motta faktura. Har man mottatt faktura fra oss, må den benyttes, da kan man ikke betale i skranken.

  Purregebyr

  • 1. gang – voksne 20,-
  • 2. gang – voksne 30,-
  • 3. gang – voksne 60,-

  Erstatningskrav

  • Bok – voksen 363,-
  • Bok – barn 207,-
  • Lydbok – voksen 415,-
  • Lydbok – barn 311,-
  • CD 156,-
  • CD musikk 207,-
  • DVD 1 plate 156,-
  • DVD 2 plater 207,-

  Kopiering

  • Papirkopier/utskrift -(svart/hvit) 2,-
  • Papirkopier/utskrift - (farge) 4,-
 • Samling, fjernlån og andre språk

  Biblioteket har en aktuell samling av både fag- og skjønnlitteratur for barn og voksne. I tillegg har vi en stor lokalsamling av bøker om Eigersund.

  Folkebiblioteket er en del av et større nettverk. Vi kan bestille inn fra andre bibliotek og du vil få beskjed når materialet er klar til henting hos oss.

  Har du nasjonalt lånekort kan du bestille direkte og velge Eigersund folkebibliotek som hentested.

  Nasjonalbibliotekets tjeneste Det flerspråklige bibliotek(DFB) tilbyr bøker på andre språk.

  En del digitale bøker, tidsskrifter og avisartikler i Nasjonalbiblioteket kan bli tilgjengelig hvis du søker. Tilgangen gis ved at man logger seg på med MinID på nb.no. Ta så kontakt med folkebiblioteket som må godkjenne søknaden. Les mer her nb.no

  Allbok: Ved å laste ned appen allbok får du tilgang til ebøker og lydfiler. Vi anbefaler at du skaffer deg et nasjonalt lånekort for å bruke tjenesten. Ta kontakt med biblioteket om du er usikker på om du har dette. Ta med et gyldig id kort.

  Pressreader: Avis og tidsskriftstjenesten Pressreader er gratis. Du bør ha et nasjonalt lånekort og logge deg på bibliotekets trådløse nettverk. I inntil 72 timer etter ditt siste besøk på biblioteket kan du laste ned aviser og tidsskrifter hvor som helst.

  Filmoteket: Finn fram lånekortet og se film i dag. Gå inn på nettstedet filmoteket.no. Du må ha et nasjonalt lånekort med pinkode for å opprette en profil.

Siste nyheter

Egersund bibliotek på Facebook

Biblioteket på Facebook

Bli venn med Eigersund folkebibliotek på Facebook og få de siste oppdateringene og nyhetene.

Kontakt

 • Telefon: 51 49 10 03
 • Epost

Postadresse

Eigersund kommune
Eigersund Folkebibliotek
Postboks 580
4379 Egersund

Besøksadresse

Eikunda Amfi
Fabrikkgaten 2
4370 Egersund