Se kart for mer informasjon om hvilke vann og deler av vann som inngår. Inntektene fra kortsalget blir brukt til forvaltning og kultivering av fiskevannene.

Det skal være fiskemuligheter for en hver smak. Både for barn og nybegynnere som vil ha mest mulig bitevillig fisk, og for mer erfarne fiskere som er på jakt etter den store ruggen. Man har også valget mellom bynære vann som Langevatnet, og mer avsidesliggende områder som f. eks. deler av Nodlandsvatnet. Det er aure som er den vanligste arten i vannene som kortet gjelder, men i noen vann er det også røye. Ål kan forekomme, men denne arten er per i dag fredet.

Barn under 16 år har etter loven en generell rett til å fiske gratis etter innlandsfisk(gjelder ikke anadrom fisk som laks, sjøaure og sjørøye), de trenger derfor ikke fiskekort. For voksne er det heller ikke noe pålegg om betalt fiskeravgift for å fiske innlandsfisk og kreps, så det eneste man trenger å gjøre er å løse fiskekortet. Kortet kan enten kjøpes på nettstedet inatur.no eller lokalt hos Sporty i Egersund sentrum.

Relaterte lenker

Laks og sjøaure

Fiske etter laks og sjøaure i Hellelandselva forvaltes av elveeierlaget som også selger fiskekort på inatur.no. Husk at fiskeravgiften i dette tilfellet må betales.

Relaterte lenker