Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jordmortjenesten

Er du gravid kan du få tilbud hos jordmor på helsestasjonen. Svangerskapsomsorgen er en del av kommunens forebyggende helsearbeid og skal bidra til å gi deg god helse under svangerskapet. Du kan og få samtale knyttet til samliv og foreldrollen. Når du er gravid kan du ta kontakt med helsestasjonen hvis du ønsker oppfølging hos jordmor. Tjenesten er gratis.

Hva hjelper vi med?

  • Henvisning til tidlig ultralyd uke 12
  • Oppfølging etter fast program og individuelle behov
  • Oppfølging av rusmiddelavhengige
  • Samtale om levevaner under graviditeten
  • Ammeveiledning
  • Prevensjonsveiledning
  • Hjemmebesøk av jordmor innen 3. dag etter hjemreise fra sykehuset

Bestill time

Bestill time så tidlig som mulig etter oppdaget graviditet. Ring 51 46 81 50 mellom 8:00 og 12:30 for å registrere deg, så tar vi kontakt. Velkommen til svangerskapsomsorg i Eigersund kommune.pdf.

Nettopp gravid

Nettopp blitt gravid? Få samtale med jordmor

Hvordan kan barnet ditt få best mulig vekst og utvikling i svangerskapet? Dersom du bor i Eigersund kommune og nylig er blitt gravid, får du nå tilbud om en tidlig samtale med jordmor.

Samtale med jordmor

Hjemmebesøk av jordmor

Mor eller partner ringer eller sender SMS til jordmor etter fødselen. Der opplyser en om fødselsdatoen til barnet og navnet til moren. Jordmor snakker om opplevelser ved fødselen og barseltiden på sykehuset.

Ultralyd

Tidlig ultralyd og blodprøve til alle gravide

Stortinget har vedtatt endringer i bioteknologiloven. Da ble det bestemt at tidlig ultralyd og NIPT-test skal bli tilgjengelig for alle gravide. Ved en slik test gjøres det en analyse av fosterets DNA i en blodprøve fra mor. Som en gradvis innføring får nå alle gravide fra 35 år tilbud om tidlig ultralyd og blodprøve i svangerskapsuke 12.

Gode vaner som gravid

Gode levevaner før og i svangerskapet

Mange er motivert til å ta ekstra godt vare på helsen sin under graviditeten. Å foreta endringer før du blir gravid kan gjøre det lettere for deg å holde på de gode vanene gjennom svangerskapet og etterpå. Samtidig gir du barnet ditt en god start.

Amming

Amming

Menneskemelk er naturlig nok den beste føden for et menneskebarn: rett sammensatt, passe varm og alltid frisk og "nylaget".

Mamma mia

Mamma Mia

Mamma Mia er kunnskapsbasert og laget for å fremme trivsel og helse i tiden før og etter fødsel.

Spinning babies

Spinning babies

Spinning babies handler om hvordan du med enkle øvelser i svangerskap og fødsel kan fremme at barnet legger seg i rett stilling/posisjon.

Bekkenbunnstrening

Bekkenbunnstrening

Trening av bekkenbunn har som mål å styrke muskulaturen i underlivet. Dette bidrar til å hindre urinlekkasje og senere fremfall av livmoren.

TENS

Smertelindring

TENS kan bidra til smertelindring under graviditet og fødsel, ved etter rier, bekkenrelaterte smerter som bekkenløsning og menstruasjonssmerter.

Svangerspaspenger

Svangerskapspenger

Friske, gravide kvinner som ikke kan fortsette å arbeide under svangerskapet fordi det kan føre til risiko for skade på fosteret, kan få svangerskapspenger.

Farskap

Erklæring om farskap

Det offentlige har plikt til å fastsette farskap for barn det ikke er fastsatt farskap for. Foreldreansvar er den plikt og retten foreldre har til å bestemme for barnet i personlige forhold. Den eller de som har foreldreansvar er også barnets verge.

Bekkenleddsmerter

Bekkenleddsmerter

Bekkenleddsmerter rammer omkring 12 000 gravide kvinner hvert år. De fleste blir bra like etter fødsel, men mellom 2000 - 4000 fortsetter å ha plager også etter fødsel.

Jordmødre

Gerd Lillian Refsland

474 79 168

Linn Iversen

474 85 695

Postadresse

Postboks 70
4379 Egersund.

Besøksadresse

Arenessmauet 1, 3. etasje
4370 Egersund

Finn frem med Google maps