Målgrupper

Skoler, barnehager, foreninger, privatpersoner og andre interesserte.

Bruk

Vokterboligen er innredet som et bolighus i gammel stil og kan brukes til både dags og overnattingsbesøk. Uthuset er egnet til sosiale sammenkomster, møter undervisning og lignende. Uthuset har ikke overnattingsmuligheter. Byggene leies ikke ut til bråkete eller sjenerende arrangementer. Det må vises hensyn til andre brukere av området og brukere av hytten like ved.

Maurholen-inne-collage.jpg

Reservasjon

For vanlig turbruk av uteområdet kreves ingen reservasjoner. Større grupper og arrangement skal registreres. Vokterboligen og uthuset leies ut – leietaker har eksklusiv bruksrett til byggene, men ikke uteområdet. Se felles bestemmelser for leie av friluftsbygg.

Priser

Tidspunkt Maurholen stasjon, kun bolig Maurholen stasjon, kun uthus Maurholen stasjon og uthus
Dag/kveld grupper 1350 950 +520
Døgn (24 timer) 1560    
Helg (fred - sønd) 3100    
Uke (mand - sønd) 5200    
Uke (mand - fred) 3600    
Dag/kveld max 2 timer 780 780 520

Rabatt

Kommunale enheter, skoler, barnehager og frivillige lag og foreninger fra Eigersund kommune har 30 % rabatt mandag til torsdag. Uthuset på Maurholen kan disponeres kostnadsfritt for skoler og barnehager i Eigersund kommune mandag til torsdag.

Utvask

Leietaker ordner med utvask. Dersom denne ikke er tilfredsstillende påbeløper gebyr på kr 1000.

Kontaktinformasjon

Bestilling gjøres til kulturkontoret på telefon 995 51 759 eller 977 63 250 og tekniske spørsmål rettes til teknisk avdeling på mobil 957 57 317.

Fasilitetene

Vokterbolig: fast sengeplass til 8 personer + 1 feltseng. Det er dyner og puter, men ikke sengetøy. Bordplass til rundt 10 personer ved spisebord og 4-5 ved salongbord et i
sofagruppe. Kjøkken med komfyr, kjøleskap, kaffetrakter og stimer.

Uthus

Innredet med stoler og bord. Avhengig av om bordene står enkeltvis eller som et langbord kan man få 18-20 bordplasser eller 24 om man sitter veldig trangt. Enkelt kjøkken med kjøleskap, kaffetrakter, og to kokeplater.

Maurholen-inne2-collage.jpg

Områdebeskrivelse

Maurholen Stasjon var tidligere en stasjon på den gamle jernbanen. I dag er det lagt turveg på jernbanetraseen som går like forbi vokterboligen. Denne turveien strekker seg mellom Egersund og Hellvik. I nærheten av stasjonen finner man blant annet spor etter fjellsprenging med svartkrutt på den gamle engelske måten, steinmurer, en imponerende fjellskjæring og tunnel som alle er kulturhistoriske severdigheter. Tilknyttet bygningene er det er en stor plen, og 100 meter fra stasjonen ligger et lite tjern, her er en flytebrygge og robåter som leietaker kan få tilgang til.

Aktivitetsmuligheter

Natur- og kulturhistoriske studier. Tur og sykling på turvegen. Padling eller roing i Maurholstjernet. Telting, grilling, lek, ballspill og lignende på plenen. Stedet er spesielt egnet som utfartsområde for skoler og barnehager, og det jobbes med en ytterligere tilrettelegging for denne målgruppen. Redningsvester, årer, utstyr for undervisning i livet i ferskvann, fiskeutstyr, samt grill og bålpanne finnes i uthuset. Stedet er spesielt egnet som utfartsområde for skoler og barnehager.

Læring i friluft

Kontakt Dalane friluftsråd for tips, informasjon og lån av utstyr.

Universell tilrettelegging

Området er lett tilgjengelig via turvegen. Fra nærmeste parkeringsplass er det rundt 300 meter på helt flat vei frem til stasjonen. Om nødvendig er det også mulig å få låne nøkkel til bommen slik at man kan kjøre helt inn. Bortsett fra toalettet er imidlertid ikke bygningene universelt utformet. Rullestolbrukere vil være avhengig av hjelp fra andre for å kunne ta seg inn i vokterboligen og uthuset.

Merknader

Hund er ikke tillat inne i bygningene.

Tips

Et besøk på Maurholen stasjon kan med fordel kombineres med en sykkeltur på turvegen fra Egersund eller Hellvik, en flott tur med utsikt over sjøen og Nordre Eigerøy. På Hellviksiden finner man på sørsiden av turvegen flotte turområder som eies av staten. Dette området er tilrettelagt med stier, og i Skadbergvågen og Gyarhavn er det også brygge, toalett og gapahuk.