Med henvisning til Plan- og bygningslovens kapittel 12, jf. §§ 12-3 og 12-8 m.fl. varsles det her om oppstart av planarbeid. Detaljregulering av reiselivsanlegg Tengs med hestesportsenter, ridebaner, parkeringsplasser, motell og grøntdrag m.m. på del av gnr. 49 bnr. 3 og bnr. 167 m.fl., Tengs i Eigersund kommune.

Kart TengsPlanområdets beliggenhet framgår av varslingskartet med plangrenser merket med stiplet rød linje på kartet. Planområdet dekker et areal på nærmere 38 dekar. Planområdet grenser mot vest og i nord til fylkesvei 44, Jærveien og i vest grenser det til Tengsastrandveien. Mot sør og sørøst grenser planområdet til eiendommene gnr. 49 bnr. 3, bnr. 8 og bnr. 87.

Hensikten med planarbeidet er gjennom detaljreguleringen å legge til rette for etablering av et reiselivsanlegg med hestesportsenter, ridebaner, parkerings-plasser, motell og grøntdrag m.m. i dette området. Som ledd i planarbeidet vil det i planforslaget bli redegjort for en detaljert utformingen av reiselivsanlegget.

Oppstartsmøte med Eigersund kommune er gjennomført med avklaringer mot kommuneplanen. Den planlagte arealbruk er i tråd med gjeldene kommuneplan, dens føringer og bestemmelser. Det er ikke krav om konsekvensutredning.

Innenfor planområdet vil arealene i nødvendig utstrekning bli regulert til formål og med bestemmelser slik det framgår av Plan- og bygningslovens §12-5, punktene 1 til og med 3, §12-6 og §12-7, punktene 1 til og med 14.

Varsel om oppstart med varslingskart kunngjøres her på kommunens hjemmeside og i Dalane Tidene den 29. april 2013. For øvrig varsles myndigheter, utvalg, berørte grunneiere og naboer med likelydene varslingsbrev / e-post og med varslingskart over planområdet.

Eventuelle merknader og kommentarer til oppstart av planarbeidet bes sendt skriftlig pr. post eller e-post til Arkitekt/ Ingeniør Harald Aarstad, c/o Postboks 96, 4379 Egersund innen en frist satt til fredag 31. Mai 2013.

Kopi av merknader og kommentarer kan også sendes skriftlig innen samme frist til kommunen pr. post eller e-post til Eigersund kommune, Plankontoret, Postboks 580, 4379 Egersund.

Relaterte dokumenter