Sikkerhet ved arrangementer

Ansvaret for sikkerhet ved arrangement hviler fullt og helt på arrangøren, men kommunen ønsker å informere og hjelpe arrangørene i arbeidet med å lage gode og trygge arrangement. Det er viktig å reflektere over sikkerhets og beredskapsperspektivet selv om arrangementet ikke nødvendigvis er stort da det er mange momenter som kan føre til uheldige situasjoner.

ROS analyse

God planlegging skaper forutsigbarhet og øker forutsetningene for å gjennomføre et sikkert arrangement. Man vil i planleggingsfasen gjennom risikovurderinger tilegne seg kunnskap om hvilke farer og trusler som finnes og kan på denne måten jobbe for å minimere konsekvensene som kan oppstå dersom situasjonen inntreffer.

Politiet og skjenkebevillingsmynndighet ber om ROS analyse vedlagt innkomne søknader.

I høyre marg finner du en enkel mal for ros analyse. Du kan benytte malen både ved søknad om leie av areal og/eller skjenkebevilling hos kommunen, samt ved melding om arrangement til politiet.

Ro, orden og renovasjon

Musikk og støy

Kommunen skal veie hensynet til kulturformidling og næringspolitikk opp mot hensynet til naboer og andre som kan bli utsatt for støy ved arrangementer. Ordinær spilletid er regulert i politiloven og lokale politivedtekter.

Pyro

Lokale politivedtekter

Orden og renovasjon

Lokale politivedtekter

Relaterte dokumenter

Relaterte lenker


Hovedside for arrangement i Eigersund