Skjenkebevilling

Når søknaden er komplett forberedes den til saksbehandling i Levekårsutvalget. Eigersund kommune sender i tråd med krav i Alkoholloven alle søknader til uttalelse til Skatteetaten, sosialtjenesten (NAV Dalane) og Politiet.

Det er krav om serveringsbevilling for å kunne utøve en skjenkebevilling. 

Hva må være med i søknaden

Søknad om skjenkebevilling må minimum inneholde

  • Skatteattest
  • Tegninger og beskrivelse av skjenkearealet
  • Leiekontrakt eller avtale om disponering av arealet
  • Skjenkestedets serveringsbevilling (kan søkes parallelt)
  • Dokumentasjon fra revisor/regnskapsfører på styrer og stedfortreders ansettelse i virksomheten
  • Dokumentasjon på at daglig leder har gjennomført etablererprøven
  • Dokumentasjon på at styrer og stedfortreder har gjennomført og bestått kunnskapsprøven i alkoholloven
  • Overdragelsesavtale (dersom det er en overdragelse av eksisterende virksomhet)

Før du søker om skjenkebevilling må du dokumentere at det er ansatt en styrer og stedfortreder som har bestått etablererprøve og styrer kunnskapsprøven.

Saksbehandling

Skjenkebevillinger gis politisk, og derfor er tiden for behandling av søknadene avhengig av dato for politiske møter. Saksbehandlingstiden kan dermed bli opp til fire måneder, og regnes fra det tidspunkt søknaden er fullstendig.

Krav til tegninger og beskrivelse av skjenkearealet

En skjenkebevilling gis til et tydelig avgrenset areal. Vi trenger derfor tegninger med mål over arealet det ønskes bevilling til. Om arealet er utendørs skal det også følge med illustrasjoner over hvordan området tenkes avgrenset.

Endring i skjenkebevilling

Ved endringer i eksisterende bevilling ta kontakt med saksbehandlere for skjenkebevilling på e-post til bevilling@eigersund.kommune.no.

Søk skjenkebevilling

Omsetningsoppgave

Alle bevillingshavere er pliktet til å sende inn omsetningsoppgave for solgt alkohol innen den 31. mars påfølgende år. Innsending av omsetningsoppgaven her.

Send inn omsetningsoppgave for alkohol


Relaterte lenker

Hovedside for serverings- salgs- og skjenkebevillinger.