Denne artikkelen er nå gammel og utdatert.

Videre vaksineres nå også personer mellom 54-64 år med lett eller moderat risiko, samt at 20 % av dosene vi får inn prioriteres til helsepersonell.

Når er det min tur?

Vi er denne uka i prioritering 3 og de fleste som nå blir vaksinert er personer rundt 80 år. Videre vaksineres nå også personer mellom 54-64 år med lett eller moderat risiko, samt at 20 % av dosene vi får inn prioriteres til helsepersonell. Se hele artikkelen Når er det min tur å få vaksine?

AstraZeneca

Intill videre er vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen mot covid-19 satt på pause. Dette som en sikkerhet og etter melding fra Folkehelseinstituttet. Les mer på FHI sine nettsider.

Tidligere denne uka var meldingen fra Folkehelseinstituttet at de anbefaler å gi AstraZeneca-vaksinen til alle over 18 år. Det blir dermed lik bruk fremover for de tre godkjente koronavaksinene. Nye studier gir denne vaksinen like god beskyttelse mot alvorlig forløp av covid-19 hos eldre som koronavaksine fra BioNTech og Pfizer.

Pfizer

De som har fått Pfizer denne uken skal møte til oppsatt time om tre uker. De som får Pfizer etter mandag 15. mars vil få dose to etter seks uker.

Relaterte lenker