Vi ser at kommunene på Nord-Jæren nå vurderer situasjonen som så alvorlig at de skjerper sine smittevernstiltak og ber alle innbyggere om å begrense sosial kontakt ytterligere for at de skal ha kontroll over smittespredning og –sporing. Vi er klar over at situasjonen hos oss i dag ikke er helt sammenlignbar med den på Nord-Jæren, men dette gjelder som sagt kun pr. i dag!  Situasjonen kan endre seg bokstavelige talt over natten og som sagt innledningsvis; det er i disse dagene vi legger grunnlaget for hvordan smittesituasjonen blir i januar.

Også i vår kommune er vi bekymret for utviklingen, og denne bekymringen ble ikke mindre ved at det siste smittetilfellet nettopp hadde sitt utspring i Nord-Jæren. Får vi mer smitte også i vårt distrikt, kan vi meget fort komme i en situasjon der vi også må innføre inngripende tiltak og i verste fall må helt eller delvis stenge ned vårt lokalsamfunn.

For å unngå dette, ber vi derfor alle om å ta ansvar og:

 • unngå sentrum på nyttårsaften,
 • hold deg med flokken din,
 • reduser antallet nærkontakter,
 • unngå sammenstimlinger om du skal ut og se på fyrverkeriet ved midnatt.
 • vask hendene,
 • vær ekstra observant på symptomer og ha lav terskel for testing,

Og få med deg kommunens digitale nyttårsfeiring der sendingen start kl. 2200 på www.eigersund.kommune.no, på kommunens Facebookside eller på www.Dalane.tidende.no   Her blir også fyrverkeriet streamet.

Temaet er "Hva skjedde egentlig i 2020?
Vi tar et tilbakeblikk på året som har gått med spennende gjester og flotte artister.

Møt blant annet redaktør Alise Lea Tiller sammen med John Tore (spilt av Jonas Hovland). Hør historier fra Gudrund Årstads spennene liv og la deg underholde av dyktige lokale artister + noen overraskelser. Selvsagt skal ordfører Odd Stangeland holde nyttårshilsen.

Dette blir topp! Velkommen til liten og stor, ung og gammel.

Vi minner ellers om at basert på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har regjeringen besluttet følgende tiltak for julen:

 • Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom hele perioden, og ikke minst i førjulstiden.
 • Vi opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester til over nyttår.   
 • På to av dagene åpner vi for inntil 10 gjester i tillegg til hustandsmedlemmene, hvis dere kan holde minst én meter avstand. Det betyr altså inntil 10 gjester på julaften og nyttårsaften, eller to andre dager som man velger selv i løpet av perioden. Perioden gjelder fra og med 23. desember 2020 til og med 1. januar 2021.
 • Det må alltid være minst en meters avstand mellom alle som ellers ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram.
 • Klarer du ikke å gjennomføre juleselskapet med minst en meters avstand hvis du inviterer 10 gjester, må du invitere færre.
 • Hvis du kommer fra områder med høy smitte, bør du holde 2 meter avstand til folk i risikogruppen.

Se Folkehelseinstituttet sin artikkel om smittevernråd for en trygg julefeiring, som inkluderer info om reise og overnatting (fhi.no).

 

Oppskytingssted for Fellesfyrverkeriet

Oppskytingsstedet for fellesfyrverkeriet er Grønehaugen på Eigerøy, på Pelagia sin eiendom (der de tidligere Silfas- bygningene sto). Alle de bygningene i den røde ringen er nå revet så det er en stor åpen plass der. Det er to stk nedkjøring til denne plassen – der vil det være vakthold og det er ikke mulig å komme ned dit for publikum og vi ber om folk ikke samles i området.

Utskytingssted_fyrverkeri_2020.png

Regler og forbudsone for fyrverkeri i Eigersund finner du på kommunens nettside.