NSM vurderer at TikTok eller Telegram ikke bør installeres på offentlig ansattes tjenesteenheter som er tilknyttet virksomhetens interne digitale infrastruktur eller tjenester. NSM er norges direktorat for forebyggende nasjonal trygging.

Forbud i Eigersund kommune

Et eventuelt orbud i kommunen vil innebære at TikTok og Telegram må fjernes fra alle kommunale telefoner, nettbrett mm, dvs enheter som tilhører Eigersund kommune helt eller delvis, og heller ikke skal brukes på PC mm.

Dersom det er enheter som skal bruke TikTok i kommunal sammenheng, må dette gjøres fra en telefon som utelukkende brukes til dette formålet og ikke har tilgang til kommunale systemer. Dette vil eventuelt bli tildelt.

For telefoner/nettbrett som ikke eies av kommunen, og der eieren/den som disponerer enheten, velger å ha TikTok eller Telegram installert og bruke det, vil disse ikke ha anledning til å ha tilgang til kommunale it-systemer som e-post, Microsoft 365 mm.

Saken er nå på høring til organisasjonene og det vil bli konkludert når alle høringssvar er kommet inn og de har blitt bearbeidet.

Relaterte lenker

NSM - Anbefaler ikke Tiktok eller Telegram på tjenesteenheter