Status per februar 2024

6. februar 2024

Arbeidet med ny ungdomsskole er godt i rute. Nå jobber det mange fag både på innsiden og utsiden av bygget. Sig Halvorsen monterer røranlegg, URD Klima jobber med ventilasjonsanlegg og El-Experten monterer det elektriske. Eger Bygg jobber for Espeland med innvendige vegger og underlag for fasadeplatene utvendig. Maleren jobber med flyting av gulv for klargjøring til belegg. BG jobber med uteområdet, med “kiss'n ride” og busstopp i Husabøveien, samt å tilpasse adkomstveien ned til barneskolen. 

Resterende midler fra nybygget må brukes til å oppgradere dagens ungdomsskolebygg. Der skal administrasjonen ha kontorer, lærerne garderober, det skal være musikkrom, naturfagsrom, kunst og håndverk, og andre spesialrom det ikke er plass til i ny skole. Planleggingen av dette arbeidet har begynt.

 

Oppdaterering november 2023

23. november 2023.

Milepæler for hovedprosjekt (overordnede)

  • Tilbudsutlysning: februar 2023
  • Kontraktsinngåelse: april/mai 2023
  • Oppstart byggearbeid: april 2023
  • Ferdig byggeprosjekt: juni 2024
  • Innflytting: oktober 2024

Status per september 2023

  • Hulldekker mellom etasjene og på tak ferdig montert.
  • Vegger 1. etasje starter opp. Gulvvarme legges.
  • Opparbeidelse uteområde og fortau i Gamle Prestegårdsvei uke 42.
  • Tett bygg –uke 44
  • Ferdigstillelse –18/6-24
  • Innflytting –høstferien 2024
  • I rute økonomisk og fremdriftsmessig

Husabø ungdomsskole bygges Maskiner utenfor nybygget

Grunnarbeidene er godt i gang

7. juni 2023. Nå monteres et fordrøyningsbasseng på tomta. Det skal holde tilbake regnvann ved store nedbørsmengder slik at ikke for mye vnn sendes ut i ledningsnettet. For øvrig er alle masser som skulle skiftes ut, for det meste leire, fraktet vekk, og ny oppfylling som underlag for nybygget er kjørt inn. De som bor i nærheten kan ikke ha unngått å kjenne rystelser når den store valsen har komprimert massene. Når grunnarbeidene er ferdige begynner støping av grunnmur og mur mot Gamle Prestegårdsvei. Prosjektet takker skolen, elvene og alle naboer for tålmodigheten mens støyende og vibrerende arbeid har pågått.

 

Rettssak i Tingretten om tildeling av kontrakt for entreprise B2

1. juni 2023. Rettssak i Tingretten om tildeling av kontrakt for entreprise B2 - Bygningsmessige arbeider ga kommunen fullt medhold. Kontrakt er dermed signert med Espeland AS, og firma i alle seks entreprisene er nå på plass. Gravearbeidene går helt etter planen, og masseutskiftingene skal være ferdig denne uka. Vi har foreløpig ikke møtt på uforutsette hindringer. Det skal graves ned et fordrøyningsbasseng for overvann og så skal tomta jevnes ut før fundamentene til bygget kan støpes.


Da er vi i gang på Husabø

Da er en i gang med ny Husabø skole. Ordfører Odd Stangeland fikk æren å ta første gravemaskintak til full jubel fra elevene som hadde møtt fram. Se bildene her.

Gravemaskin på Husabø skole


Anbudskonkurranse er gjennomført

26. april 2023. Anbudskonkurranse er gjennomført for seks entrepriser for oppføring av ny skole med uteområde. Kontraktsignering pågår i slutten av april 2023. Arbeidet som skal utføres av grunnentreprenør, som er Bertelsen & Garpestad, starter opp i månedsskiftet april-mai. Husabøveien vil bli stengt mellom Husabø ungdomsskole og Husabø barnehage i tiden byggeprosessen pågår. Omkjøring vil bli skiltet.


Høring på detaljregulering for Husabø skole- og idrettsområde

4. oktober 2022. Hensikten med planen er å ivareta behov ved fremtidig utvidelse av skoleområdet rundt Husabø barne- og ungdomsskole og sikre de nødvendige arealene. Foruten Husabø skoleområde reguleres boliger, idrettsanlegg, park og nødvendige samferdselsarealer.

Artikkel: Høring på detaljregulering for Husabø skole- og idrettsområde


Status august 2022

25. august 2022.Siste oppdateringene har blitt presentert for politikerne i forskjellige utvalg. Fremtidige overordnede milepæler for hovedprosjekt er fortsatt som følger

  • Midlertidige tiltak inneklima eksisterende klasserom - des. 2022
  • Godkjent reguleringsplan - des. 2022
  • Utlysning nybygg; nye trinntorg og nytt skolekjøkken (byggetrinn 1) - jan. 2023
  • Oppstart nybygg - april 2023
  • Ferdigstillelse – sommeren 2024

Dagens ungdomsskole skal brukes under hele byggeperioden. Dagens skolegård vil i all hovedsak bli stengt under byggeperioden og dermed må midlertidig uteområde på nedsiden må klargjøres før bygging igangsettes.

Det er en garasje tilhørende barneskolen, ett uteskur og to eneboliger som må saneres før bygging kan startes. Boligene er utflyttet i oktober 2022.

Vi er fortsatt på skissestadiget. Klikk skissene for å gjøre bildene større.

Husabø ungdomsskole fotavtrykk av trinn en og to Fotavtrykk av Husabø ungdomsskole Husabø ungdomsskole fra nordvest Ny og eksisterende husabø ungdomsskole Husabø ungdomsskole snitt


Status juni 2022

14. juni 2022. Plassering og form på ny ungdomsskole er bestemt. Det pågår prosjektering av nye lokaler. Planlagt utlysning av tilbudskonkurranse er i begynnelsen av 2023. Det påregnes 16-18 måneders byggetid.

Nye Husabø ungdomsskole


Status 22. novemebr 2021

22. november 2021. satt på vent intill en har fått avklart budsjett.


Status 18. mars 2021

  • Første del av forprosjektene er gjennomført for både Husabø barne- og ungdomsskole og Grøne Bråden skole.
  • Avklare rehabilitering/ oppgradering eller nybygg – eller en kombinasjon.

Møte mellom Kultur og oppvekst og tekniske tjenester førstkommende torsdag (18/3-21) for gjennomgang av FP, KS-vedtak og andre forhold* i forkant av overføring av prosjektet til teknisk ved prosjekt og utbygging. Uteområde, trafikkavvikling og arealbruk generelt.

Behandling i KS-108/20: KS-138/20 vedtak

  1. Ut fra en helhetsvurdering, tid og kostnad, går ikke Eigersund kommune videre med planene om en ny stor ungdomsskole i sentrum.
  2. Rådmannen går i gang med forprosjekt del 2 på Husabø ungdomsskole, som inkluderer fellesareal med Husabø barneskole. I forprosjekt del 2 skal det gjøres en ny vurdering mtp å bygge mest mulig nytt, dette for å redusere den økonomiske risikoen i prosjektet. I henhold til PLP-modellen kommer saken til politisk behandling før hovedprosjektet starter
  3. I forbindelse med forprosjekt del 2 på Husabø skal det gjøres en vurdering av hvilke andre funksjoner som skal ha en samlokalisering med Husabøskolene, for eksempel støttefunksjoner og kulturskole.
  4. Finansieringen av forprosjektet blir ivaretatt i budsjett og økonomiplan.

Kart over skolene på Husabø


Oppdatering for planteknisk utvalg

17. november 2020.

  • Første del av forprosjektene er gjennomført for både Husabø barne- og ungdomsskole og Grøne Bråden skole.
  • Avklare rehabilitering/ oppgradering eller nybygg – eller en kombinasjon.
  • Politisk bestilling (vedtak) om å vurdere muligheter for en ny sentrumsnær ungdomsskole; storskole (Husabø og Lagård). Saken ligger hos KO og utredes med bistand fra Teknisk.