Kurs
Kursplan for våren 2026 vil bli publisert her i november. Ta kontakt om du er interessert.
Tema
- Endring av vaner
 - Helsedirektoratets nye kostråd
 - Tallerkenmodellen
 - Nøkkelhullsmerket og brødskalaen
 - Energi og næringsstoffer
 - Ingrediensliste og næringsinnhold
 - Grep som kan gjøre hverdagsmaten sunnere
 
Frisklivssentralen baserer sin veiledning til innbyggerne på Helsedirektoratets kostholdsråd. Kostrådene har til hensikt å gi deg kunnskap for å kunne gjøre gode valg i hverdagen. Et sunt kosthold gir grunnlag for god helse i alle aldre.
Det er plass til alle typer mat i et sunt og variert kosthold, men i ulike mengder. I tillegg legger Helsedirektoratet vekt på at mat og måltid handler om mer enn næringsstoffer og om mer enn å bli mett. Det handler om å ta seg tid til måltidet og om måltidsglede. Mat er identitet, kultur, tradisjon og hygge. Gode måltidsfellesskap er viktig for mange, spesielt barn og unge.
Tallerkenmodellen kan være et hjelpemiddel for å sette sammen et variert og hovedsakelig plantebasert måltid.
Publikasjoner
- Kosthold og ernæring - Helsenorge
 - Kostrådene - Helsedirektoratet
 - Kosthold ved sykdommer og tilstander - Helsedirektoratet
 
									
									
								
